Seferihisar Belediyesi sürdürülebilir tarım ilkesi kapsamında üreticiyi desteklemeye devam ederken ihtiyaç sahiplerinin yanında olmayı da sürdürüyor. İlçede son olarak hayata geçirilen ‘Salma Hindi Projesi’ meyvelerini verdi.

Hem üretici kazandı hem ihtiyaç sahiplerinin yüzü güldü
Seferihisar köylerinde başlatılan alım garantili proje kapsamında üreticilere dağıtılan 1500 hindi tüketime hazır hale geldi. Seferihisar Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamaya göre 67 üreticiye dağıtıldıktan sonra yetiştirilip kesime hazır hale gelen ve besin değeri kırmızı etle eşdeğer olan hindiler 218 ihtiyaç sahibi aileye dağıtılırken Halk Marketler ve Et Tanzim Satış Dükkanı’nda da tüketiciyle buluşmak üzere yerini aldı.

Başkan Yetişkin: Türkiye’ye model olacak
Proje hakkında konuşan Seferihisar Belediye Başkanı Yetişkin, “Türkiye’ye model olacak hayvancılık projemiz kapsamında dağıttığımız 1500 hindiyi geri aldık. Bu hayvancılık modeli sayesinde et yetiştiriciliğinde daha ucuz girdiler ile tüm vatandaşların kırmızı ete eş değer besine rahatlıkla ulaşabilmelerini sağladığımız için büyük bir gurur içindeyiz. Öncelikle üreticilerimize ve projeye emek veren tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Büyük bir geçim sıkıntısıyla karşı karşıya kaldığımız bu süreçte Seferihisar’da yaşayan tüm hemşerilerimizin yanındayız ve yanlarında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Üreticiden Yetişkin’e teşekkür
Proje kapsamında hindi yetiştiren üreticilerden Tuncay Sezer de yaptığı açıklamada, “Alım garantili olarak bize verilen hindiler bugün kesime hazır hale geldi. Hayvanlara da elimizden geldiğince iyi baktık. Hem biz üreticilerin hem de tüketicilerin kazanmasını sağlayan bu projeyi hayata geçiren başkanımız İsmail Yetişkin’e teşekkür ediyoruz” diye konuştu.