Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaz sezonunun ortasında su tüketimi rekor seviyelere ulaşırken, ilçeye içme suyu sağlayan barajlarda doluluk oranları kritik seviyelere geriledi.
Yaz nüfusuyla birlikte artan su talebi nedeniyle Bodrum’un en önemli su kaynaklarından Geyik ve Mumcular barajlarında doluluk oranı alarm veriyor. 10 Haziran’da yüzde 48 seviyesinde olan Geyik Barajı’ndaki su seviyesi yüzde 33’e düştü. Aynı şekilde, Haziran ayında yüzde 31 olan Mumcular Barajı’ndaki su miktarı yüzde 22’ye geriledi.
Yarımadanın birçok noktasında zaman zaman su kesintileri yaşanırken, vatandaşlar çareyi tankerle su taşımakta buldu.
Geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla bu yıl Geyik Barajı’nda yüzde 2’lik bir düşüş yaşanırken, Mumcular Barajı’ndaki doluluk oranı geçen yılki yüzde 12 seviyesinden bu yıl yüzde 22’ye yükseldi.
Yetkililer, su tasarrufu konusunda vatandaşlara uyarılarını yineledi. (İHA)

Bodrum’da su alarmı: "Barajlar kritik seviyeye geriledi"
Yaz nüfusuyla birlikte artan su talebi nedeniyle Bodrum’un en önemli su kaynaklarından Geyik ve Mumcular barajlarında doluluk oranı alarm veriyor.
Yorumlar
Trend Haberler
İzmir'de feci trafik kazası kamerada: 2 ölü, 4 yaralı
İzmir'de üzerine parça düşen işçi hayatını kaybetti
Manisalı çiftçi traktör kazasında hayatını kaybetti
İzmir’de mandalı protesto: Okul sahibinden dikkat çeken tepki
Eski başkan araç kullanırken kalp krizi geçirip hayatını kaybetti
İzmir Otogarı'na haciz işlemi başlatıldı
Atatürk’ten Bugüne
İzmir'de hurda araçlar sokaklardan alınıp bu merkeze getiriliyor
Ağaca çarpıp ikiye bölünen otomobildeki kadın hayatını kaybetti
İzmir Urla'da iş kazası: 1 ölü





