Dünya çam balı üretiminin yüzde 90'nı, Türkiye çam balı üretiminin de yüzde 83'ünün karşılandığı Muğla'da 2019 yılından bu yana ilk defa rekolte çam balı üreticilerinin yüzünü güldürdü. Orman yangınları ve küresel iklim değişikliğine rağmen Muğla'daki bal ormanlarındaki çam ağaçları çam balı için ihtiyaç duyulan basralar nedeniyle beyaza büründü.
2020 yılında pandemi, 2021 yılında Muğla'da yaşanan Cumhuriyet tarihinin ene büyük orman yangınları ve yanan bal ormanları sonrası Muğla'nın Menteşe ilçesi sınırlarında yer alan kırsal Kıran, Sarnıç ve Denizova, Milas, Bodrum, Köyceğiz ve Datça ilçelerine çam balı üretimi için çok sayıda gezgin arıcı geldi. (İHA)
Çam balında rekolte sevinci
Türkiye çam balı üretiminin de yüzde 83'ünün karşılandığı Muğla'da 2019 yılından bu yana ilk defa rekolte çam balı üreticilerinin yüzünü güldürdü.
Yorumlar
Trend Haberler

İzmir'de kız öğrenciler saç saça kavga etti

Bayındır 26. Uluslararası Çiçek Festivali başlıyor

İzmir'de satırlı maganda yakalandı

Manisa'da kayıp yaşlı adam ölü bulundu

Bayındır'da hafta sonu Çiçek Festivali var

Manisa'da tırla otomobil kafa kafaya çarpıştı

Urla Enginar Festivali başladı

Burhaniye’ de kayısı bereketi yaşanıyor

Kütahya’da depremler devam ediyor

Ege Denizi’nde 4.4 şiddetinde deprem