Sarıgöl ve çevresinde ev kadınlarının kışlık tarhana hazırlığı telaşı sürüyor. İlçe genelindeki bağ ve bahçe kenarlarında kadınlar tarafından özenle yetiştirilen taze naneler, tarhanaya ayrı bir koku ve lezzet katması amacıyla toplanmaya başlandı. Toplanan taze naneler, geleneksel yöntemlerle hazırlanan tarhana hamuruna karıştırılıyor.
Kendi ektikleri nanelerin hasadına başladıklarını belirten Sarıgöllü ev hanımı Hülya Akkaya, "Nane bilindiği üzere önemli bir baharat türü. Biz kendi nanemizi kendimiz ekerek yetiştiriyoruz. Nanelerimiz olgunlaştı ve toplamaya başladık. İhtiyacımız kadarını tarhanaya ilave ediyoruz, kalanını ise kışın başka yemeklerde kullanmak üzere kurutuyoruz. Nane, tarhanaya çok ayrı bir koku ve lezzet veriyor. İsteyen komşularımıza, eş ve dostlarımıza da taze olarak hediye ediyoruz" dedi.
Sarıgöl ve çevresinde kışlık tarhana yapım mesaisinin hız kesmeden devam ettiği belirtildi. (İHA)
Sarıgöl’de tarhanalık nane hasadı başladı
Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde, kış mevsiminin vazgeçilmez yöresel lezzetlerinden olan tarhananın yapımında kullanılan taze nanelerin hasadı başladı.
Yorumlar
Trend Haberler
2026'da Mülkiyet ve Orman Sınırları
Yatağan'da hasat şenliği düzenlendi
Manisa’da kahvehanede şüpheli ölüm: 2 gözaltı
Bu kafede emeklilere çay 5 TL
İzmir'de 100 liraya palamut ziyafeti
Turgutlu'da okul önünde silahlı saldırı: 2'si ağır 11 öğrenci yaralandı
Manisa'da karı koca evlerinde silahla vurulmuş halde ölü bulundu
Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Özfatura, yoğun bakımda tedavi görüyor
Birinci Viyana’dan İkinci Viyana’ya…
Akhisar'da eşi tarafından bıçaklanan kadın hayatını kaybetti





