Muğla'nın Menteşe ilçesinde kurulan köy pazarında doğal mantar olan çıntarlar tezgahlarda yerini alırken, kilosu 150 TL'den satılıyor.
Ege bölgesinde ve Muğla'da dağlık alanda doğal olarak yetişen doğal mantar çıntarlar köylüler tarafından toplandıktan sonra pazar yerlerinde köylüler tarafından satılıyor. Köylülerin geçim kaynağı olarak da bilinen çıntarlar Muğla'nın Menteşe ilçesinde kurulan köy pazarındaki tezgahlarda yerini aldı.
Çıntar satıcısı Sedat Ünveren “ Bu çıntarlar yağış alan serin yerlerde çıkıyor. Bunlar Denizli Acıpayam'dan geliyor. Bizim Muğla Yılanlı bölgesinin çıntarı yağışlardan sonra yavaş yavaş çıkar ama daha şu anda çıkmadı. Çıntarların fiyatı şuanda 100-150 TL civarında ”dedi. (İHA) 

Çıntar mantarı tezgahlarında yerini aldı
Muğla'da kurulan köy pazarında doğal mantar olan çıntarlar tezgahlarda yerini alırken, kilosu 150 TL'den satılıyor.
Yorumlar
Trend Haberler
İzmir'de feci trafik kazası kamerada: 2 ölü, 4 yaralı
İzmir'de korkutan deprem! (03.11.2025)
İzmir'de araca silahlı saldırı
Manisalı çiftçi traktör kazasında hayatını kaybetti
İzmir’de mandalı protesto: Okul sahibinden dikkat çeken tepki
İZMAR'ın iki yeni şubesi Buca'da hizmete açıldı
Yıllardır bekleyen Basmane Çukuru konser salonu oluyor
Eski başkan araç kullanırken kalp krizi geçirip hayatını kaybetti
Sevilen doktordan acı haber
Atatürk’ten Bugüne



