İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. yıldönümü ile ilgili değerlendirme bulundu.

İşte o açıklama...

Bir devleti güçlü kılan en önemli unsur tarihinden aldığı güçtür. Ne mutlu ki, bizler kahramanlık destanlarıyla bu topraklara kök salmış bir milletin evlatlarıyız. Bugün, tam bir asır önce bir ulusun kaderini değiştiren zaferin yıl dönümünü coşkuyla kutluyoruz.

Tarihimizde bir dönüm noktası olan Büyük Taarruz, 100 yıl önce Afyon’da başladı. Başkomutan Mustafa Kemal Paşa'nın önderliğinde mücadele eden Türk ordusu, sayıca daha fazla olan işgalci güçlere var gücüyle karşı koydu. Milletimiz, kurtuluş mücadelesi boyunca eşine rastlanmayacak bir kahramanlık göstererek tarih yazdı. 9 Eylül 1922'de İzmir'e giren şanlı ordumuz, Türkiye Cumhuriyeti’ne giden yolu da açmış oldu. Milletimiz, bu zaferden aldığı güçle kısa sürede büyük işler başardı. Bizlere düşen tarihimizden örnek alıpTürkiye'yi en üst noktaya taşımak, ülkemizin gelişimi için tüm gücümüzle çalışmak.

Ülkemizin, İzmir’imizin kaderini değiştiren 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100’üncü yılında başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.