EGE MECLİSİ - OLİVTECH - 9. Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarı, 6 Mart Çarşamba günü kapılarını açacak. 9 Mart'a kadar devam edecek Olivtech'de sektör profesyonelleri; başta zeytin ile zeytinyağı olmak üzere sektöre dair her şeyi bulma fırsatı yakalayacak. Fuar boyunca sürecek tadımlar ve etkinliklerle sektörün nabzı fuarizmir'de atacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen Olivtech - 9. Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarı için çalışmalarda sona gelindi. Başta zeytin ile zeytinyağı olmak üzere son tüketiciye sunduğu ürünlerin ihracatını artırmayı hedefleyen 9. Olivtech Fuarı, 6 Mart Çarşamba günü kapılarını açacak. 9 Mart Cumartesi gününe kadar devam edecek Olivtech'te, geçen yıl ilk kez gerçekleşen şarap tadımları bu yıl da devam edecek. Zeytin ile zeytinyağı tadımlarının yanında sektör profesyonelleri; fermente ürünler hakkında bilgi edinme fırsatı yakalayacak. Olivtech, Türkiye ve dünyanın çeşitli ülkelerinden çok sayıda üretici, ithalatçı, gıda sektörü profesyonelini fuarizmir'de ağırlayacak.

114 KATILIMCI YER ALIYOR

Bu yıl C Holü'nde düzenlenecek 9. Olivtech, yerli ve yabancı binlerce ziyaretçiyi ağırlamaya hazırlanıyor. Birbirinden özel ürünlerin tanıtılacağı Olivtech'te; ikisi yabancı, 112'si ise Türkiye'nin çeşitli yerlerinden katılımcılar yerini alacak. İzmir başta olmak üzere Çanakkale, Hatay, Balıkesir, Aydın, Mersin, Muğla, İstanbul ve Manisa'dan gelecek katılımcılar, sektör profesyonelleri ile buluşacak. Olivtech'te ayrıca İtalya ve Almanya'dan da iki katılımcı yer alacak.

22 ÜLKEDEN ALIM HEYETLERİ GELİYOR

Fuar içinde oluşturulan Hosted Buyer (Alım Heyeti Programı) alanında dünyanın çeşitli noktalarından satın almacılar, katılımcı firmalarla görüşmeler gerçekleştirecek. Olivtech Fuarı kapsamında Gürcistan, İran, Ürdün, Irak, Tunus, Cezayir, Hindistan, Lübnan, Filistin, Suudi Arabistan, Pakistan, Kazakistan, Almanya, Fas, İsviçre, Yunanistan, Sudan, Çin, İspanya, Hollanda ve Makedonya'dan alım heyetlerinin gelmesi bekleniyor. Görüşmelerle birlikte Türk zeytin, zeytinyağı ve şaraplarının dünyanın her noktasına ulaşması ve bu sayede birçok yeni anlaşmaya imza atılması hedefleniyor.

Dört gün etkinlikler sürecek 6 - 9 Mart tarihleri arasında sektörü buluşturacak Olivtech, birbirinden önemli etkinliklere de ev sahipliği yapacak. 'Sofralık Zeytin Üretim, Tüketim ve İhracatı', 'Zeytinyağı Üretim, Tüketim ve İhracatı', 'Zeytin Sektörü ve Çevre', 'Coğrafi İşaret Tescili Başvurusu', 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için 'Zeytine Ömür Veren Kadınlar', 'Sofralık Zeytin ve Zeytinyağında Coğrafi İşaretleme', 'Zeytinyağı Demek Sağlık Demek', 'TEYDEP / KOSGEB Proje Başvuru Süreçleri' gibi sektörü yakından ilgilendiren konular gündeme gelecek. Olivtech'te ayrıca Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi'nin Kalite Kontrol Programı Sertifika Töreni ve Uluslararası Zeytin Konseyi - Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi Türkiye Naturel Sızma Zeytinyağı Kalite Ödül Töreni gerçekleşecek. Şarap ve zeytin tadımları Olivtech'de en son 2009 yılında düzenlenen VINOLIVE - Zeytin, Zeytinyağı, Şarap ve Teknolojileri Fuarı'nın ardından geçen yıl yeniden sektör profesyonelleri ile buluşan şarap bu yıl da Olivtech'te olacak. Bu yıl fuarda sofralık zeytin tadımları da olacak. 6 ve 8 Mart'ta Şahnur Irmak, Ferişte Güngör Öztürk, Meltem Zengin ve Dudu Gönül Tolun 'Sofralık Zeytin Tadım Eğitimi'nde çeşitli zeytinlerin tadımını yaptıracak. Fuara katılan tüm firmaların zeytin ve zeytinyağları; İZFAŞ'ın organizasyonu ile Uluslararası Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi (UZZK) temsilcileri ve Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği öğrencileri tarafından Olive Oil Bar ve Olive Bar'da tanıtılacak. Fuar boyunca C Holü'nde ziyaretçilere tadım yapabilmeleri için hizmet verecek. 10.00 ile 19.00 saatleri arasında açık olacak Olivtech Fuarı'nı ilk 3 gün sadece sektör profesyonelleri, son gün ise son tüketiciler ziyaret edebilecek. (DHA)