Aydın'da bahar ayının yaklaşması ve havaların ısınmasıyla birlikte meyve ağaçlarının ve bahçelerin bakımı yapılırken fidanlarda toprakla buluşuyor. Pazarlarda çeşitli fidanların satışı gerçekleştirilirken, Aydın’da 10 yıldır pazarlarda fidan satışı yapan 28 yaşındaki Anıl Vapur, fidan dikimi zamanın geldiğini meyve, zeytin ve narenciye fidanları sattığını söyledi. Vatandaşların yoğun olarak zeytin talep ettiğini ifade eden Vapur, “Bir yaşındaki zeytin fidanları 100 lira, 3 yaşındaki 200 lira. Portakal fidanı 150 lira. En çok zeytin, narenciye ve meyve fidanları vatandaşlar tarafından satın alınıyor” dedi.
Başka meyve fidanları isteyenlerin de olduğunu kaydeden Vapur, avokado, ballı boynuz, defne, kivi fidanları da müşteriler tarafından talep edildiğini söyledi. Çine ve Karpuzlu ilçelerindeki pazarlara gittiğini ifade eden Vural, en çok satış ise Çine’de yaptıklarını kaydetti. (İHA)
Fidan satışları başladı
Aydın'da bahar ayının yaklaşması ve havaların ısınmasıyla birlikte meyve ağaçlarının ve bahçelerin bakımı yapılırken fidanlarda toprakla buluşuyor.
Yorumlar
Trend Haberler
İzmir'de bankadaki rehine krizinde 5 çalışan kurtarıldı, şüpheli gözaltında
İzmir’in Kurtuluşunun Anlamı
Manisa’da dehşet: Baba, eşini ve kızını bıçakladı
Çeşme’de denizi köpük kutular bastı
İzmir Demek; Kurtuluş, Demokrasi ve Kardeşlik Demektir
Manisa'da çay bahçesi tuvaletinde gizli kamera skandalı
Keçilerin 'Mavi yolculuğu' 100 yıldır sürüyor
Kuşadası'nda bir iş adamı denizde boğuldu
Saruhanlı Belediye Başkanı Ekrem Cıllı taburcu oldu
22 yaşındaki Zeynep Mestan, Turgutluspor'un teknik direktörü oldu





