Aydın'da bahar ayının yaklaşması ve havaların ısınmasıyla birlikte meyve ağaçlarının ve bahçelerin bakımı yapılırken fidanlarda toprakla buluşuyor. Pazarlarda çeşitli fidanların satışı gerçekleştirilirken, Aydın’da 10 yıldır pazarlarda fidan satışı yapan 28 yaşındaki Anıl Vapur, fidan dikimi zamanın geldiğini meyve, zeytin ve narenciye fidanları sattığını söyledi. Vatandaşların yoğun olarak zeytin talep ettiğini ifade eden Vapur, “Bir yaşındaki zeytin fidanları 100 lira, 3 yaşındaki 200 lira. Portakal fidanı 150 lira. En çok zeytin, narenciye ve meyve fidanları vatandaşlar tarafından satın alınıyor” dedi.
Başka meyve fidanları isteyenlerin de olduğunu kaydeden Vapur, avokado, ballı boynuz, defne, kivi fidanları da müşteriler tarafından talep edildiğini söyledi. Çine ve Karpuzlu ilçelerindeki pazarlara gittiğini ifade eden Vural, en çok satış ise Çine’de yaptıklarını kaydetti. (İHA)
Fidan satışları başladı
Aydın'da bahar ayının yaklaşması ve havaların ısınmasıyla birlikte meyve ağaçlarının ve bahçelerin bakımı yapılırken fidanlarda toprakla buluşuyor.
Yorumlar
Trend Haberler

İzmir'de yaşlı adam karısının ve kendisinin hayatına son verdi

Manisa'da muhtar kazada hayatını kaybetti

Motokurye genç, feci kazada hayatını kaybetti

İZBAN'ın iki istasyonu arasında 3 gün sefer yapılamayacak

İzmir'de kamyonet iki motosikletliye çarptı

Foça yangınında alevler evlerin bahçelerine kadar yaklaştı

İzmir Büyükşehir sendikacı yakını işçilerle yollarını ayırıyor

Manisa'da inşaat işçisi 5. kattan düşerek hayatını kaybetti

Evinde ölü bulunan doktorun kalp krizinden vefat ettiği belirlendi

Yangında alevlerin arasında kalan bebek hayata tutunamadı