İzmir Platformu Başkanı ve 56. Cumhuriyet Hükümeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Hakan Tartan, etkin sivil toplum örgütlerinden Anadolu Birliği Derneği’ni ziyaret etti. Anlamlı buluşmada, yaklaşan genel ve yerel seçimlerde ‘ithal aday konusunda tepki’ ortak paydasında buluşuldu.
Anadolu Birliği Derneği’nin toplumsal yaşam içinde büyük ihtiyaç duyulan birlik ve beraberlik konusunda önemli katkıları olduğunu dile getiren Dr. Hakan Tartan, yeni seçilen Başkan ve Yönetim Kurulu Üyelerini kutladı. Siyasetin katılımcı bir anlayışa ihtiyacı olduğunu vurgulayan Tartan, ‘Gerek ekonomik, gerekse sosyal ve siyasal büyük sorunlar var. Bu süreçte siyasetin toplumu kucaklayan bir sevgi dili kullanması yerinde olacaktır. Sivil toplum önümüzdeki seçimlerde halkın sesi olacak kişilere sahip çıkmalı’ dedi.
Anadolu Birliği Derneği Genel Başkanı Erhan Kahraman da, İzmir ve Türk siyasetinde önemli izler bırakan Tartan’ın  ziyaretinden mutluluk duyduklarını belirterek, gelecek seçimlerde sivil insiyatifin daha etkin olacağını söyledi.