Buca Belediyesinin okul öncesi eğitime her çocuğun ulaşması için hayata geçirdiği yarı zamanlı eğitim merkezleri, yeni konseptiyle başladığı eğitim-öğretim yılında büyük ilgi görüyor. Merkezler sayesinde 4-6 yaş arası çocuklar kaliteli zaman geçirirken, ebeveynler de zamanlarını değerlendirme imkanı buluyor.
Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ın özel önem verdiği okul öncesi eğitim için çehresini yenileyen ve ücretsiz olarak hizmet veren yarı zamanlı eğitim merkezleri, dar gelirli ailelerin bütçelerine de önemli katkı sağlıyor. Eğitimde fırsat eşitliği için bir konsept değişikliği yaparak dar gelirli ailelerin çocuklarını ücretsiz olarak okula hazırlamaya başlayan merkezlerde eğitim gören çocukların bilişsel, zihinsel ve fiziksel gelişim ihtiyaçları karşılanıyor.
Eğitimler ücretsiz
Çalışmalar sayesinde okul öncesi eğitime ulaşılan yüzlerce çocuk, eğitim hayatına daha donanımlı başlıyor. Hafta içi beş gün boyunca devam eden eğitimler, günde 3,5 saat olarak gerçekleştiriliyor. Sabah ve öğle olmak üzere iki kısımda gerçekleştirilen eğitimler, ebeveynler için de büyük kolaylık sağlıyor. Özellikle anneler, çocuklarını merkeze gönül rahatlığı ile teslim ederken, kendileri de sosyal hayata katılma fırsatı buluyor.
Bucalı miniklere ücretsiz okul öncesi eğitim
Yorumlar
Trend Haberler

70 yaşındaki kocasının kurşunlarıyla hasta yatağında can verdi

İzmir'de eski eş dehşeti: Sokak ortasında bıçaklayarak öldürdü

İzmir'de feci kaza: 1 ölü, 1 yaralı

İzmir'de evden atılan aile ormana sığındı

Manisa'da kocası tarafından tüfekle vurulan kadın hayatını kaybetti

Manisa'da karı-koca kazada hayatını kaybetti

İzmir’deki elektrik faciası davasında 30 sanığa hapis cezası

Manisa'da öğrenci ve akrabalarından öğretmene çirkin saldırı

İZBAN'da unutulan 40 bin TL sahibini bekliyor

İki gence mezar olan araç hurdaya döndü