EGE MECLİSİ - Cumhuriyetin Kuruluşunun 93. Yıldönünü münasebetiyle bu yıl birincisi düzenlenen İzmir Trekking Doğa Sporları Kulübü ve İzmir Dernekleri Konfederasyonu (İzdekon), Uşak Karun Doğa Sporları Kulübü, Söke Dağcılık Kulübü ve Çine Kültür Derneği Doğa Kulübü ve Balçova Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından organize edilen Adala Hermos Kanyonu Doğa Kulüpleri Cumhuriyet Yürüyüşü 30 Ekim 2016 Pazar günü büyük katılımla tamamlandı. 

Yürüyüş öncesinde beldede bulunan Atatürk büstü önünde saygı duruşunda bulunan dağcılar İstiklal Marşı ardından yürüyüşlerine başladı. Belde sakinlerininde büyük ilgi gösterdiği dağcılar Atatürk ve Türk Bayrağı tişörtlerini giyerek marşlar eşliğinde 18 km.lik parkuru başarıile tamamladı. Dodoğa tutkunlarının vazgeçilmez parkurlarından harika volkanik yapısı muhteşem manzaraları ile Salihli Adala Hermos Kanyonu'nda gerçekleştirilen yürüyüşe 500' ü aşkın dağcı katıldı.

İzmir Trekking Kulübü Yöneticilerinden Tijen ÇITAK, Cumhuriyet'in 93. Yıldönümü dolayısı ile bu yıl birincisini düzenledikleri Cumhuriyet Yürüyüşüne Uşak Karun Dağcılık, Söke Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü ve Çine Kültür Derneği Doğa Kulübü, İzmir Dernekleri Konfederasyonu (izdekon) ve Balçova Atatürkçü Düşünce Derneğine üye 500 aşkın kişinin katıldığını, gelecek yıllarda da değişik rotalarda bu Cumhuriyet Yürüyüşlerini geleneksel hale getirmek için şimdiden çalışmalara başladıklarını ve bütün kulüpleri ve doğa severleri ikinci Cumhuriyet yürüyüşüne beklediklerini söyledi.