EGE MECLİSİ - İzmir'in Seferihisar ilçesinde koltuktan boynunun üzerine düştüğü gerekçesiyle hastaneye getirilen çocuk, yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. 

Koruyucu ailenin bakımını üstlendiği ve boynunun üzerine düştüğü belirtilen 3 yaşındaki G.B.Ç, koruyucu anne S.Ü. ve komşuları tarafından Seferihisar Devlet Hastanesine getirildi. 

Hayati tehlikesi bulunan çocuk, buradaki müdahalenin ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edilerek yoğun bakıma alındı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince ifadesi alınan koruyucu anne S.Ü'nün, çocuğun koltukta oynadığı sırada lavaboya gittiğini, dışarı çıktığında boynunun üzerine düşmüş şekilde bulduğunu, bu sırada eve gelen komşusu R.K. ile yoldan geçen bir aracı durdurup hastaneye getirdiklerini söylediği öğrenildi.

Çevik'in yaklaşık 10 gün önce komşusunda yine koltuktan düştüğü, bir kolunun kırık nedeniyle alçıda olduğu öğrenildi.

Öte yandan hastanede yapılan ön incelemede çocuğun vücudunda darp izine rastlanmadığı kaydedildi.

Beyin ölümü gerçekleşti

İzmir'in Seferihisar ilçesinde, koltuktan boynunun üzerine düştüğü gerekçesiyle önceki gün hastaneye getirilen ve yoğun bakım ünitesinde tedavi gören 3 yaşındaki çocuğun beyin ölümü gerçekleşti.

Koruyucu anne S.Ü ve komşusu tarafından Seferihisar Devlet Hastanesi'ne getirilen ve Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi yoğun bakım ünitesine sevk edilen 3 yaşındaki Güngör Burak Ç'nin beyin ölümünün gerçekleştiği, makinaya bağlı olarak nefes alabildiği belirtildi. 

Öte yandan, çocuğun cezaevindeki annesi A.Ç'nin, çocuğunun kendisinden habersiz koruyucu aileye verildiği iddiasıyla suç duyurusundu bulunduğu öğrenildi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri, koruyucu aileye verilen çocuklarla ilgili gerçek aileden izin alınması konusunda yasal bir zorunluluğun bulunmadığını, Güngör Burak Ç'nin düşme sonucu yaralandığına yönelik doktor raporlarının bulunduğunu, konunun tıbbi ve hukuki olarak yakından takip edildiğini ifade etti.

Seferihisar'da 16 Ocak'ta koruyucu anne S.Ü tarafından hastaneye getirilen Güngör Burak Ç, DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilmiş, ifadesine başvurulan S.Ü, lavaboya gittiği sırada çocuğun koltuktan boynunun üzerine düştüğünü söylemişti. (AA)