Muğla’da geçen temmuz ve ağustos aylarında yaklaşık 60 bin hektar alanın orman yangınlarında zarar gördüğü, bir ay önce de selin meydana geldiği Marmaris ilçesine fındık büyüklüğünde dolu yağdı. Marmaris’te temmuz ve ağustos aylarında yaklaşık 60 bin hektar ormanlık alan yangınlarda zarar görürken, bir ay önce de özellikle İçmeler Mahallesi'nde meydana gelen sel sonucu evler ve iş yerleri zarar görmüştü. İlçeyi dün gece de dolu yağışı vurdu. Marmaris şehir merkezinde gece saatlerinde başlayan fındık büyüklüğünde dolu yağışında bazı araçların camları kırıldı. Araç içindeki vatandaşlar panik yaşarken, sürücüler de zor anlar yaşadı.

Marmaris'e 24 saatte 175 kilogram yağmur ve dolu yağdı
Muğla’nın Marmaris ilçesinde dün sabah saatlerinde başlayan ve ara ara hızını arttıran sağanak yağış gece saatlerinde dolu olarak yağdı. Sabaha kadar devam eden yağışlarda Marmaris ilçe merkezi ve kırsal mahallerinde ev ve işyerlerini su bastığı, dağlardan toprak parçalarının yollara döküldüğü bilgisi edinildi.
24 saatte 175 kilogram yağmur ve dolu yağışının düştüğü Marmaris’te, Hisörünü Mahallesi, Değirmenyanı mevkii, Asparan mevkii, İçmeler, Armutalan, Beldibi, Adaköy ve merkez mahallelerinde bazı ev ve işyerlerini su bastı. Bazı işyerlerini de su basarken, dereler taştı, yollarda su birikintileri oluştu, ulaşımda aksamalar meydana geldi. Bazı evlerin doludan tıkanan gider boruların taşması yüzünden pencere ve çatılardan su girdiği bildirildi. Sabaha kadar erimeyen dolunun biriktiği alanlar belediye ekipleri tarafından temizlendi. Marmaris Belediyesi, itfaiye grup amirliği, emniyet birimleri ilçeyi mahalle, sokak ve cadde olmak üzere dolaşarak olaylara müdahale ederek yardımcı oluyor. İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler kırsal mahallelerde devriye gezerek olabilecek mağduriyetlere müdahale ederek yardım birimlerine haber veriyor.
Marmaris Kaymakamlığı ve belediye ekipleri mağdur vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için sürekli sahada olduklarını belirtti.

Bodrum'u dolu vurdu; evleri, iş yerlerini su bastı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde etkili olan dolu yerleri beyaza bürüdü. Sağanak yağış nedeniyle ev ve işyerlerini su bastı.
İlçede gece saatlerinde şiddetini arttıran sağanak yağış, zaman zaman dolu şeklinde yağdı. Bodrum’un birçok yerinde dolu yağışı nedeniyle yerler bembeyaz oldu. Araçlar yollarda güçlükle ilerledi. Kıbrıs Şehitleri Caddesi yoldaki yoğun su nedeniyle trafiğe kapandı.
Şiddetli sağanak, bazı bölgelerde su baskınlarına neden oldu. Yalıkavak merkezinde daha önce de su baskınlarının olduğu bölgede mazgalların tıkanması sebebiyle yine su baskınları yaşandı. 10 civarında işyerini su basan bölgede işletme sahipleri, işyerlerine gelerek suyu boşaltmaya çalıştı.
İhbar üzerine belediye ekipleri bölgeye sevk edildi. Su basan işletmelerde tahliye ve temizlik çalışmasına başlandı. İlçedeki bazı mahallelerde de evlerde su baskınlarının yaşandığı öğrenildi. Bahçelievler Mahallesi’nde içerisinde 2 kişinin olduğu otomobil, yoldaki suda mahsur kaldı. İhbar üzerine Bodrum İtfaiye Grup Amirliği ekipleri bölgeye sevk edildi. 2 kişi itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Gece boyunca Bodrum merkeze 42 kilogram, Turgutreis Mahallesi’ne ise 82 kilogram yağış düştüğü öğrenildi. Bodrum'da sağanak yağış aralıklarla devam ediyor. (İHA)