Erciyes Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Evrim Karaçetin, iklim değişikliğiyle birlikte Türkiye'ye güney iklimlerden gelen bazı kelebek türlerinin olduğunu fakat göç eden ya da nesli tükenme tehlikesi altındaki türlerin de bulunduğunu söyledi.
Doğa Koruma Merkezi tarafından yayımlanan "Türkiye’nin Kelebekleri Arazi Rehberi" adlı çalışmada yer alan bilgilere göre Avrupa’da 500’e yakın, Kanada ve Amerika’nın tamamında yaklaşık 700 kelebek türü bulunurken Türkiye’de 45’i endemik, yaklaşık 380 tür bulunuyor.

Birçok hayvan türünün göç alışkanlıklarını değiştiren iklim değişikliğinin kelebek türleri üzerindeki etkisiyle ilgili AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Evrim Karaçetin, her canlının iklimle bir ilişkisi olduğunu belirterek, "İklimde karşılaşılan bir değişiklik sonucunda kelebekler farklı bir iklime gidebilir, o iklime uyum sağlayabilir ya da uyum sağlayamayıp, başka bir yere de gidemeyip yok olabilir" dedi. (AA)