AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 99. kuruluş yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, mesajında; “Aziz milletimizin istiklal mücadelesinde o gün gösterdiği azim ve kararlılık, muasır medeniyetler seviyesinin ötesine geçme yolunda bugün verdiğimiz istikbal mücadelesinin başlıca ilham kaynağıdır. 23 Nisan’ın çocuklarımıza ithaf edilmesi, bu Meclis’in doğum gününü çocuklarla birlikte kutlaması, Gazi Meclisimizi, dünyadaki diğer benzerlerinden ayıran bir başka özelliğidir. 23 Nisan, dünyada çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayram olması bakımından da ayrı bir öneme sahiptir. 

 

Güçlü bir Türkiye için, güçlü bir halk iradesi, yani Meclis gereklidir. Bir kez daha milli irade ve halk egemenliğini önemseyerek Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun ilk adımı olarak Meclis’e hayat veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve saygıyla yad ediyor; coşkumuz ve neşemizi artıran değerli çocuklarımızın ve tüm milletimizin bayramlarını en kalbi duygularımla kutluyorum" dedi.