Davanın ikinci duruşmasında  CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek BÖKE, İzmir Baro başkanı Aydın Özcan,CHP Konak İlçe Başkanı M.Şakir BAŞAK, Bayraklı ilçe Başkanı Cemalettin ALPER Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel Örgütlenme Sekreteri Barış Düdü,Genel Eğitim Basın Yayın Sekreteri Semra Pektopal,Birleşik Kamu iş İl Temsilcisi ve 2 Nolu Şube başkanı Tamer Yiğit Güler,Büro İş Şube Başkanı Soner Sönmez, Eğitim İş 4 Nolu Şube başkanı Haşim Karaman,Eğitim iş 1 Nolu Şube örgütlenme sekreteri Yaşar Şahin, Genel Sağlık iş Eğitim Basın yayın sekreteri Nezahat Nalbantoğlu,Şube yönetim kurulu üyesi Tuncay Şaplı,Tüm Yerel Sen Buca Belediyesi temsilcisi Senem Köse ve çok sayıda sendika yöneticimiz ile Birleşik Kamu iş İzmir İl Temsilciliği Kadın Komitesi üyeleri de hazır bulundu ve davayı sonuna kadar takip etti.

Hatrılanacağı üzere İzmir'in Menderes İlçesi'nde, 2 yıl önce Emekli okul müdürü Adil Ş. hakkında yaşları 6 ile 11 arasında değişen 6 kız öğrencisine 'porno film izlettiği' ve 'istismarda bulunduğu' iddiasıyla hakkında 102 yıl hapis cezası istemiyle dava açılmıştı., 22 yıl aynı okulda görev yapan emekli müdür 66 yaşındaki Adil Ş.'nin yargılanmasında. Geçen duruşmada tutuklanan Adil Ş.'nin, tutukluluk halinin devamına karar verildi. Duruşma, dosyadaki eksikliklerin gidirilmesi için 1 aralık 2016 tarihine ertelendi.

Karar sonrası Konfederasyon Genel Eğitim Basın Yayın Sekreteri Semra Pektopal Sadet öğrenmen ve CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel ile adliyenin önünde basın açıklaması yaptı. Pektopal basın açıklamasında şöyle konuştu:

“Bugün, “ÇOCUKLAR SUSAR, SEN SUSMA, İSTİSMARA SESSİZ KALMA!” diyerek SAADET ÖĞRETMENİN ve masum çocuklarımızın çığlıklarına kulak verip tüm güzel yürekli insanlarla büyük bir dayanışma zinciri oluşturduk ve bugün burada birlikteyiz.

Son zamanlarda yurdumuzun çeşitli yerlerinden sıkça ve art arda duymaya başladığımız çocuklara yönelik cinsel istismara, İzmir ilimizin Menderes İlçesinde, yaşları 6 ile 11 arasında değişen 6 kız öğrenciye cinsel istismarın da eklenmiş olması bizi derinden yaralamıştır. 

Çocuğa yönelik cinsel istismar olayları son beş yılda % 50 artış göstermiştir. Ülkemizde ki her 5 çocuktan biri cinsel istismar mağduru. Her ay 650 çocuk istismar ediliyor.

Bu olayın sıkı takipçisi olmaya devam edeceğiz ve yapılan bu insanlık, hukuk, ahlak, bilim ve akıl dışı uygulamalara karşı mücadele edeceğiz, çocuklarımızı yalnız bırakmayacağız, davayı takip etmeye devam edeceğiz.

Ayrıca şort giydiği için dayak yiyen Hemşire, Çiğli'de bayramda tecavüz edilen kadın ve Bornova'da tanışma isteğine "hayır" dediği için dayak yiyen Öğretmen içinde buradayız.

Kadına cinayetlerinin ve kadına yönelik şiddetin % 1400 arttığı bir dönemde, sessiz kalmayan güçlü, kararlı ve onurlu insanların bu güzel desteği umudumuzu büyütüyor. Bu umut ile Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, ortaçağcı gericilik ile mücadele edeceğiz ve ülkemizin karanlığa teslim olmasına asla izin vermeyeceğiz.

Ülkemizin geleceği olan çocuklarımızı korumak için yüreğini ve bedenini ortaya koyan Saadet Öğretmenimiz, onurlu ve duyarlı mücadelesinde yalnız değildir!”