İzmir’de etkili olan fırtına sebebiyle deniz taştı. Alsancak ve Kordon’da mahsur kalan vatandaşlar, zabıta ekipleri tarafından kurtarıldı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından İzmir ve çevresi için yapılan sarı kodlu uyarının ardından beklenen fırtına gece saatlerinde etkili oldu. Çeşme ilçesinde meydana gelen deniz taşmasının ardından Karşıyaka ilçesinde fırtına sebebiyle taşkınlar meydana geldi. Karşıyaka Yalı Caddesi ve Mavişehir bölgesi denizden gelen fırtınayla birlikte su taşkınları görüldü. Mavişehir bölgesinde taşkınların ardından vatandaşlar siren sesleriyle uyarıldı. Siren sesleriyle sokaklara çıkan vatandaşlar otoparklara koşarak araçlarını bölgeden uzaklaştırmaya çalıştı. Yaşanan taşkınlarda birçok motorlu kuryede zor anlar yaşadı.
Lüks araçlar sular altında kaldı
Yaşanan şiddetli fırtınayla birlikte Yalı Caddesi’nde bulunan bir rezidansın kapalı otoparkını su bastı. Otoparkta bulunan çok sayıda lüks araç sular altında kaldı. Araç sahipleri itfaiye ekipleriyle beraber araçlarını sular altından kurtarmaya çalıştı.
Mahsur kalan vatandaşlar zabıta kamyonetiyle kurtuldu
Öte yandan Karşıyaka ilçesinin yanı sıra Alsancak ve Kordon’da da deniz taştı. Bir çok iş yeri ve evi su basarken, Kıbrıs Şehitleri Caddesi de sular altında kaldı. Sokakta mahsur kalan vatandaşlar ise İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri tarafından kurtarıldı. Zabıtanın kamyonetinin kasasına binen vatandaşlar, tehlikeli olmayan noktalara taşındı.
Taşkınların ardından bölgeye gelen belediye ekiplerinin çalışmaları ise devam ediyor. (İHA)
İzmir’de ev ve iş yerlerini su bastı, mahsur kalanlar oldu
İzmir’de etkili olan fırtına sebebiyle deniz taştı. Alsancak ve Kordon’da mahsur kalan vatandaşlar, zabıta ekipleri tarafından kurtarıldı.
Yorumlar
Trend Haberler

İzmir'de kız öğrenciler saç saça kavga etti

Yaz geldi derken, İzmir Ödemiş beyaza büründü

Bayındır 26. Uluslararası Çiçek Festivali başlıyor

İzmir'de satırlı maganda yakalandı

Manisa'da lise öğrencisinden acı haber

Manisa'da tırla otomobil kafa kafaya çarpıştı

Bayındır'da hafta sonu Çiçek Festivali var

Aydın'da sevilen akademisyen hayatını kaybetti

Urla Enginar Festivali başladı

Manisa'da kayıp yaşlı adam ölü bulundu