İzmir’de sıra halindeki parlak cisimlerin gökyüzünde ilerleyişi vatandaşları heyecanlandırırken, gerçek çok geçmeden ortaya çıktı. Vatandaşlarca cep telefonuyla çekilen cisimlerin, Elon Musk'ın kurucusu olduğu uzay taşımacılığı şirketi SpaceX’in uzaya gönderdiği Starlink uyduları olduğu öğrenildi.
İzmir’de akşam saatlerinde bir düzen içerisinde gökyüzünde ilerleyen parlak cisimler, vatandaşları heyecanlandırdı. Sosyal medyalarda paylaşılan fotoğraf ve görüntülerin akabinde çok sayıda İzmirli, cisimlerin ne olduğuna dair yorumlar yaparken, gerçek çok geçmeden ortaya çıktı. Vatandaşlarca cep telefonuyla çekilen cisimlerin, Elon Musk'ın uydu ve uzay mekiği şirketi SpaceX'in Starlink uyduları olduğu öğrenildi.
Öte yandan, Starlink, SpaceX'in dünyanın yetersiz hizmet alan bölgelerine internet erişimini kolaylaştırmak için yıllardır üzerine çalıştığı uzay tabanlı bir sistem olarak biliniyor.(İHA)
İzmir’de gökyüzünde görülen cisimler merak uyandırdı
İzmir’de sıra halindeki parlak cisimlerin gökyüzünde ilerleyişi vatandaşları heyecanlandırırken, gerçek çok geçmeden ortaya çıktı.
Yorumlar
Trend Haberler
İzmir’de feci kaza: 1 ölü, 1 yaralı
İzmir'de miras için ailesini katletmiş!
İzmir’de otobüs ile ticari araç çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı
Yunanistan ve Türkiye: Karşılaştırmalı bir inceleme
Gülşah Durbay hayatını kaybetti
İzmir'de kamp sandalyeli, battaniyeli indirim nöbeti
İzmir'de kaybolan 85 yaşındaki adamdan 5 aydır haber yok
İzmir'de metro vagonu raydan çıktı
İzmir'de barajlar boşaldı; su kesintileri artık her gün uygulanacak
Şampiyon motosikletçi Özgür Çapacı, trafik kazasında hayatını kaybetti

