İzmir Seferihisar Belediyesi'nde şaka amaçlı video çekerken engelli bir çalışanın yüzünde yanıklar oluşması ile ilgili aralarında daire müdürlerinin de olduğu 5 kişi hakkında soruşturma başlatıldı, 2 personelin ise işlerine son verildi. Başkan Yetişkin de konuyla ilgili açıklama yaparak, olayın takipçisi olduklarını dile getirdi.
İzmir'in Seferihisar ilçesinde bir belediye personelinin üzerine şaka amaçlı kolonya dökülerek ateşe verilen ve vücudun bir kısmında yanıklar oluştu. Yaşanan bu durum üzerine orada bulunan iş arkadaşları Efe'nin yanmasını engellemek için olaya müdahale etti. Efe, büyük bir yanık olmasından kurtulsa da, yüzünün yanmasına ve vücudunun çeşitli yerlerinde yanıklar olmasından kurtulamadı. Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, yaşanan bu talihsiz olaydan dolayı Barış Ç.'nin işten atıldığını, Halkla İlişkiler Müdürü olan Özcan A.'nın müdürlüğünün düşürüldüğünü ifade etti. Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Yetişkin, olayın mesai bitiminden sonra gerçekleştiğini vurgulayarak, "Arkadaşlar müdürün odasına toplanıyorlar, hep birlikte otururken Efe ile muhabbet ediyorlar. Odada Efe'nin üzerine kolonya dökülüyor, kolonya döküldükten sonra işte çakmaklar çakıyorlar ve alev alıyor, onu söndüreyim derken bir arkadaşının da ellerini yanıyor. Bu olay perşembe günü oluyor. Ben de cuma günü İstanbul'daydım; araya cumartesi-pazar girdi. Pazartesi günü olayı duyduğumda hemen müdahil olduk. Disiplin Kurulu'nu topladık. Bütün soruşturmaları yaptık. Zaten olay savcılığa da intikal etti. Orada da ifadeleri verildi" dedi.
"Kimsenin aklına bir şey gelmesin"
Soruşturmaların devam ettiğini söyleyen Başkan Yetişkin, "Barış Ç. ve Özcan A. adlı arkadaşımız denetimli serbestlik olarak serbest bırakıldı. Ayrıca yurt dışı yasağı getirildi. Mahkemeleri dışarıdan devam edecek. Yargı süreci zaten başladı. Diğerlerini de tanık olarak zaten ifadelerini aldılar. Biz de belediye olarak Disiplin Kurulu'nu topladık. Şu anda tek tek ifadelerini alıyoruz. Kimsenin aklına hiçbir şey gelmesin. Bu olayı sonuna kadar takipçisiyiz, bu olayı yaşatanlar bu arkadaşımızı ne yaşattıysa yaşattığını karşılığını alacak" diye konuştu. (İHA)
İzmir'de şaka amaçlı video çekimi ortalığı karıştırdı
Belediyede şaka amaçlı video çekerken engelli bir çalışanın yüzünde yanıklar oluşması nedeniyle 2 personelin işlerine son verildi.
Yorumlar
Trend Haberler

İzmir'de kız öğrenciler saç saça kavga etti

Yaz geldi derken, İzmir Ödemiş beyaza büründü

Bayındır 26. Uluslararası Çiçek Festivali başlıyor

İzmir'de satırlı maganda yakalandı

Manisa'da lise öğrencisinden acı haber

Manisa'da tırla otomobil kafa kafaya çarpıştı

Aydın'da sevilen akademisyen hayatını kaybetti

Urla Enginar Festivali başladı

Burhaniye’ de kayısı bereketi yaşanıyor

Kütahya’da depremler devam ediyor