En sık görülen hastalıklar ise grip ve soğuk algınlığı. Peki bu iki hastalıklar arasındaki farklar nelerdir? 

Soğuk algınlığı (nezle)

 

Soğuk algınlığı, diğer adıyla nezle bir virüs hastalığıdır. Boğaz ağrısı ve boğazda yanma ile kendini gösterir. Burun akıntısı ve burunda tıkanma sıklıkla görülen belirtiler arasındadır. Gözlerde yanma ve sulanma, halsizlik, kuru öksürük ise yine sıklıkla görülen diğer belirtilerdir. Soğuk algınlığında enfeksiyon gelişmemiş ise antibiyotik kullanıma gerek yoktur. Bol sıvı tüketmek ve dinlenmek hastalık ile baş etmek için en önemli yöntemlerden biridir. Yine hastalık esnasında rahat nefes alınması için burun açıcı spreyler kullanılabilir. Vücut ağrılarının hafiflemesi için de ağrı kesici ilaçlar kullanılabilir.

 

Grip

 

Grip, soğuk algınlığına göre daha ağır seyreden bir hastalıktır. Grip esnasında yüksek ateş görülebilir. Tüm vücutta yoğun bir şekilde ağrı hissedilebilir. Öksürük sıklıkla görülen belirtiler arasında yer alır. Soğuk algınlığına kıyasla gripte burun tıkanıklığı çok fazla gözükmez. Ancak hastalık tedavi edilmezse zatürre dahil birçok hastalığa yol açabilir.

 

Eğer enfeksiyon gelişmişse antibiyotik tedavisi uygulanır. Antiviral ilaçlar ve ağrı kesici-ateş düşürücü ilaçlar yine tedavide kullanılabilir. Bol istirahat ve düzenli uyku hastalığın ilerlemesi için önemlidir. Bağışıklığı güçlendirici besinler tüketmek yine bu dönemde etkili olacaktır.

 

Her iki hastalıktan korunmak için de özellikle bağışıklık sisteminin güçlü tutulmasına ve hijyene önem verilmesi gerekir. Özellikle eller sık sık yıkanmalıdır. Bol meyve ve sebze tüketimi, su ve sıvı tüketimi, sağlıklı beslenmek de kendi alabileceğiniz önlemler arasında yer alır.

 

Grip ya da soğuk algınlığı septomları görünen kişiler en doğru teşhis için sağlık kurumlarına başvurabilirler. Sağlık kurumlarına başvururken geçerli tamamlayıcı sağlık sigortası ile kolayca tedavide ilk adımı atabilirsiniz. Sizin için en uygun sigortaya www.tamamlayicisaglik.com ile ulaşabilir ve hemen sahip olabilirsiniz.