Manisa'nın Sarıgöl ilçesinin Emcelli Mahallesinde 600 metrekarelik serada yetiştirilen Ege Bölgesi'nde acısı ve tadıyla oldukça ünlü olan Emcelli Biberlerinin ilk ürünü Sarıgöl pazarında 150 TL'den satışa çıktı. Tezgaha gelen biber kısa sürede tükendi.
Bölgede ilk kez bu yıl mayıs ayının 3. günü pazara 30 kilogram toplanarak getirilen ünlü Emcelli Biberlerinin kilosu 150 liradan kısa sürede satıldığını ifade eden üretici Nurullah Akbay, "Bu sezon Emcelli Biberini bölgede ilk yetiştiren ben oldum. 600 metrekarelik serada 2 bin biber yetiştirdim. İlk ürünlerimizi ilk etapta 30 kilogram topladım. Pazarda yerli ürün olması nedeniyle kilosunu 150 liradan bir saat içerisinde sattım. Alan bir, iki ve üç kilo birden alıyor. İlerleyen günlerde daha fazla biber olacak bu kez ilk olarak Ege bölgesinde mayıs ayının içinde pazara getirdim. Ünlü Emcelli Biberlerimiz acısı ile bilinir "dedi. (İHA)
Manisa'da 150 TL'den satışa çıkan Emcelli Biberi yok sattı
Ege Bölgesi'nde acısı ve tadıyla oldukça ünlü olan Emcelli Biberi pazarda 150 TL'den satışa çıktı. Tezgaha gelen biber kısa sürede tükendi.
Yorumlar
Trend Haberler
İzmir'de nikah kıyacaklardı, hayatlarının şokunu yaşadılar
İzmir'de parkta oynayan 2 yaşındaki çocuğa bıçaklı saldırı
Manisa'da Salihli'de milyonluk bayi vurgunu
İzmir'de mezarlıklar doldu
İzmir'de sahilde yeni doğmuş bebek cesedi bulundu
Sahipsiz Kalan Evler Neden Ölür?
Manisa'da boşanma aşamasındaki eş dehşeti: 4 kişiyi katletti
İzmir'de, ulaşımda yeni tarifeler yürürlüğe girdi
İzmir'de tekerlekli sandalyesiyle denize düşen kişi kurtarılamadı
Manisa'da Gediz taşkını yerleşim alanlarına ulaştı




