Manisa’nın bazı ilçelerinde üzüm bağlarından toplanan taze bağ yaprakları, hem üreticilere ekonomik katkı sağlıyor hem de salamura yapılarak beşer kiloluk bidonlar içerisinde Türkiye’nin dört bir yanındaki eş ve dostlara hediyelik olarak gönderiliyor.
Bağlardan toplanan taze yapraklar, yaprak alıcıları tarafından kilosu 45-50 liradan satın alınırken, üzüm bağlarının sahipleri de topladıkları yaprakları evlerinde salamura yaparak kışlık olarak değerlendiriyor. Hazırlanan salamura yapraklar, çevredeki yakınlarına hediye olarak kargo ile gönderiliyor.
Sarıgöl ilçesine bağlı Emcelli Mahallesi'nden Beytullah Uysal, "Bir yandan bağlarımızdan yaprak topluyoruz, bir yandan da çevre illerdeki yakın dostlarımız için salamura yaprak hazırlayıp adreslerine kargo ile hediye olarak gönderiyoruz. Bu faaliyet hem ekonomik katkı sağlıyor hem de dostluk bağlarımızı güçlendiriyor. Her yıl düzenli olarak taze bağ yaprağı gönderiyorum." dedi. (İHA)
Manisa'da bağ yaprağı hediyelik oldu
Bağlardan toplanan taze yapraklar, yaprak alıcıları tarafından kilosu 45-50 liradan alınıyor.
Yorumlar
Trend Haberler

İzmirliler, İZMAR Marketleri çok sevdi

İzmir’de doktor evinde ölü bulundu

İZBAN'da 90 dakika ile Halk Taşıt uygulaması kalktı

Manisa’da 16 yaşındaki kız çocuğu evde bıçaklanmış halde bulundu

İzmir'de toplu ulaşıma 5 TL zam geldi 30 TL oldu

İzmir'de köpeklerden kaçan kadın kazada hayatını kaybetti

Otomobilin çarptığı 8 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

Buca Metrosu'nda Üçyol ile Şirinyer buluştu

Manisa'da kavun hasadı gerçekleşti

İzmir'de İZBAN seferleri bir günlük durdu