Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Akhisar ilçesine bağlı Gökçeahmet Mahallesi’nde 6 kilometrelik dere temizlik ve menfez çalışması yaparak, bölgedeki tarım arazilerini yağışlı havalarda meydana gelebilecek taşkınlara karşı koruma altına aldı.
Manisa Büyükşehir Belediyesi, ekolojik dengeyi gözeten çalışmalara il genelinde devam ediyor. Bu kapsamda, MASKİ Genel Müdürlüğü, dere yataklarında temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından Akhisar İlçesi’ne bağlı Gökçeahmet Mahallesi’nde 6 kilometrelik dere temizliği ve menfez çalışması gerçekleştirildi. Dere yatağındaki atıklar ve zararlı maddeler uzaklaştırılarak suyun akışı sağlıklı hale getirildi.
Yürütülen çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getiren Gökçeahmet Mahalle Muhtarı Tayfun Boldan, "Tarım arazileri arasından geçen deremiz, yaklaşık 20 yıldır temizlenmiyordu. Her yıl kış aylarında çiftçilerimiz arazilerine gitmekte büyük sıkıntılar yaşıyordu. Yaptığımız müracaatlar sonrasında sağ olsun ekipler hemen sorunumuzu gidermek için kolları sıvadı. 6 kilometrelik deremizin belirli bölümlerinde bulunan geçiş yollarına da ekipler tarafından menfez çalışmaları yapıldı. MASKİ ekiplerinin çalışmasıyla derelerimiz daha güvenli hale geldi. Mahallelim adına Büyükşehir Belediye Başkanımız Ferdi Zeyrek’e ve ekip arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum" dedi.
Manisa'da tarım arazileri koruma altında
Manisa Büyükşehir Belediyesi, ekolojik dengeyi gözeten çalışmalara il genelinde devam ediyor.
Yorumlar
Trend Haberler

Elektrik akımına kapılan genç işçi hayatını kaybetti

Haziran ayında İzmir’de 5 bin 987 konut satıldı

Aliağa'daki yangın Çanakkale-İzmir yoluna ulaştı, sürücüler zor anlar yaşadı

İZMAR 7'nci şubesini açtı

Çeşme'de şezlong kavgası baltalı cinayetle bitti

Manisa'da otomobil ağaca çarptı: 1 ölü 4 yaralı

Manisa'da otomobil zeytin bahçesine uçtu

Cepheleşme Siyaseti

Uşak'ta kayıp olan 75 yaşındaki adam ölü bulundu

İzmirli Özde Ger, LGS’de Türkiye birincisi oldu