Türk Halk Müziği’nin büyük ustası Neşet Ertaş sevilen türküleriyle anıldı. Armutalan Kültür Merkezi Tarık Akan Sahnesi’nin tamamen dolduğu konserde Belediye Başkanı Mehmet Oktay da sahneye çıkarak konserin final türküsüne eşlik etti. Neşet Ertaş’ı saygıyla ve özlemle andıklarını belirten Oktay, belediye konservatuvarının kurulması için çalışmalara başladıklarını söyledi.
Marmaris Belediyesi Türk Halk Müziği tarihine damga vurmuş ‘Bozkırın Tezenesi’ Neşet Ertaş için özel bir konser düzenledi. Armutalan Kültür Merkezi’nde Marmaris Belediyesi kültür sanat etkinlikleri çerçevesinde ücretsiz gerçekleştirilen Marmaris Türk Halk Müziği ve Folklor Derneği Türk Halk Müziği korosunun verdiği konserin şefliğini Yavuz Özkaran yaptı.
Neşet Ertaş özel konserinde TRT Müzik Dairesi Başkan Yardımcısı ve TRT Türk Halk Müziği sanatçısı Serkan Özdemir, Ankara Müzik ve Görsel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gökhan Ekim, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Öğr. Üyesi Seval Işıklı konuk sanatçı olarak ustanın sevilen türkülerini seslendirdi. Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sibel Kısa, Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Öztürk, Meclis Üyeleri Cengiz Kaya, Bestami Şinik, CHP İlçe Başkanı Zekican Balcı’nın da izlediği konser 2 saat boyunca kulakların pasını sildi. 600 kişilik salonu tamamen dolduran sanatseverler konser sonunda koroyu ayakta alkışladı.
Neşet Ertaş türküleriyle anıldı
Yorumlar
Trend Haberler

Kütahya'da karda mangal keyfi

İzmir'de lise öğrencisi genç kazada hayatını kaybetti

3 yıl sonra eve gitti, üvey annesinin kemikleriyle karşılaştı

Muğla Marmaris’te bahar havası

21 otobüs ilçeye geldi İZTAŞIT seferleri başlıyor

İzmirli Osman Oktay Suriye'nin kuzeyinde şehit düştü

100. Yılında Şeyh Sait İsyanına Bakmak

İzmir'de öğrencilere "Aylık Abonman Kart" müjdesi

Denizli’de kaybolan yaşlı adam her yerde aranıyor

Oğlu tarafından bıçaklanan baba hayatını kaybetti