EGE MECLİSİ - AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci İzmir’i lojistik merkezi yapma sözü verdi. En önemli projelerinden birinin bu olduğunu söyleyen Zeybekci, “İzmir’i havadan, denizden, demiryolundan en önemlisi de karadan lojistik merkezi haline getireceğiz” dedi. 

Nihat Zeybekci, Işıkkent’teki İzmir Kara Nakliyeciler Sitesi’ni ziyaret ederek esnafla tek tek tokalaştı, sohbet etti, sorunlarını dinledi. İzmir Kara Nakliyecileri Dernek binasında dernek ve site yöneticileriyle bir araya gelen Zeybekci, taşımacılık, kargoculuk, lojistiğin günden güne daha da önemli bir hal aldığını belirterek, “Rekabet kızışınca malların teslim süreleri daha da kısa zamana inecek. Lojistik konusunda Türkiye kadar avantajlı bir ülke yok, dünyadaki 10 merkezden biri olacak. Türkiye’nin de bu konuda en avantajlı kenti İzmir.” diye konuştu. 

Zeybekci, bu avantajın kullanılabilmesi için vatandaşa da görev düştüğünü belirtti ve, “Oyunuzu partiye verin demiyorum. İzmir’e, nakliyecilere, lojistik merkezine verin istiyorum. Oyunuzu kendinize verin, merkez sizsiniz” dedi. 

İzmir Kara Nakliyeciler Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Çetin de, Zeybekci’nin büyükşehir belediye başkan adaylığını öğrendiklerinde çok mutlu olduklarını belirterek, “İzmir’in sorunlarımı çözecek güçlü bir yöneticiye ihtiyacımız var. İzmir sorunlarını çözememiş olmaktan utanıyoruz. Bu kentin Türkiye’nin yıldızı olmasını istiyoruz. İzmir için iyi şeyler yapacağınıza inanıyor destekliyoruz. Lojistik köyde de en büyük payın İzmirlilerin olmasını bekliyoruz.” İfadelerini kullandı. 

 

“Şehrin altına bir kez gireceğiz, 200 yıl dayanacak" 

Zeybekci bu ziyaretinin ardından sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle de bir araya geldi. Buradaki konuşmasında yabancı bir araştırma şirketinin yayımladığı raporda yer alan bilgileri paylaşan AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, “O raporda Türkiye’nin 2030’da dünyanın 5. Büyük ekonomisi olacağı belirtiliyor. Peki İzmir buna hazır mı? Bu şekilde giderse Antalya, Adana, Antep, Bursa İzmir’i geçecek” dedi. 

İzmir’in sorunlarıyla tek tek ilgilenerek çözüm üreteceklerini belirten Zeybekci, şöyle devam etti: “Bu şehrin altına bir kere gireceğiz. Ondan sonra 200 sene girmeyeceğiz. Engelli kardeşim şehrin bir başından öbür başına engelsiz şekilde gidene kadar bu altyapı çalışması devam edecek. İzmir’de şu an 14 bin olan otopark kapasitesini 80 bine çıkaracağız. Medeni bir ortam sunduğunuzda medeniyet nasıl olur bizim insanımız en iyi şekilde gösterir. İzmir’in tarih yazma fırsatı var.” 

"Antalya-İzmir arası 3 saate inecek"

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’nin gündemine aldığı İzmir Antalya Otoyol ve Hızlı Tren Projesi, hükümetten şimdiden destek buldu. İzmir’den başlayarak Aydın, Denizli ve Burdur illerinden Antalya’ya uzanacak olan otoyol ve hızlı trenle ilgili ilk açıklamayı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan yaptı. Proje çalışmalarına başladıklarının müjdesini veren Turhan’ın ardından, Nihat Zeybekci’den de konuyla ilgili açıklama geldi. Zeybekci, “Bu proje hem Ege’nin, hem de Akdeniz’in turizmini şahlandıracak” dedi. 

 

Çevreci ve hızlı 

Otoyol projesiyle İzmir-Antalya arasının 7 saatten 3 saate ineceğini dile getiren Nihat Zeybekci, “Antalya ile İzmir’i bir otoyol ve hızlı trenle birbirine bağlamak hayalimiz olan bir projeydi. Ekonomi Bakanı olduğum dönemden bu yana kafamda. İzmir adaylığımın açıklanmasının ardından bunu gerçeğe dönüştürecek adımları atmaya başladık. Ulaştırma Bakanlığı’mız ile temasa geçtik. İzmir-Aydın Otoyolu’nun devamı olan karayolu projesi, Denizli şehrinden ve Burdur il sınırları içinden Korkuteli’ne oradan da Antalya’ya ulaşacak. İki kent arası mesafe 4 saat kısalacak. Buna paralel olarak bir de hızlı tren projemiz var. Hızlı trenler, kullanım kolaylığı, fiyat avantajı, emniyetli ve hızlı olmasıyla farkını ortaya koyar. Hızlı trenler otoyol hız limitlerinden çok daha yüksek seyahat yapma fırsatı verir. Yolculuğunuz boyunca size özgür alanlar sunar. Restorandan lavaboya gidebilir ya da sadece gezinti amacı ile yürüyüş yapabilirsiniz. Emniyet kemeri takma zorunluluğunun olmadığı, elektronik araçların doyasıya kullanılabildiği ulaştırma aracıdır. Elektrik enerjisi ile çalışan hızlı trenler, çevreye zarar vermediği gibi diğer ulaşım araçlarına göre sessiz çalışarak gürültü kirliliği de üretmezler” diye konuştu. 


Bölge turizmi canlanacak 

Otoyol ve hızlı tren sayesinde sadece Antalya ve İzmir kentlerinin değil, bölgenin turizmde ivme kazanacağını ifade eden Zeybekci, şunları söyledi: "5 yıl içinde ağırlayacağımız turist sayısı 40 milyona ulaşacak. Aspendos'tan Pamukkale’ye, Kuşadası’na, Didim’e, Efes'e ve İzmir Agorası’na milyonlarca turisti getirip götüreceğiz. Ege bir bütün olarak gelişecek. İzmir’in Aydın'ın ve Denizli’nin yağ-bal akan ovalarını, dağlarını, termal kaynaklarını, tarihini, arkeolojisini ve daha birçok zenginliğini en iyi şekilde değerlendirerek Ege'yi şahlandıracağız." 

 

Manisalılarla bir araya geldi 

Zeybekci, Ege Manisalılar Federasyonu yöneticileri ve üyeleriyle de Bornova’da bir araya geldi. Bayraklı Belediye Başkan Adayı Ali Arslan, Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Çelik, federasyona bağlı dernek yöneticileri ve üyelerinin katıldığı etkinlikte, Ege Manisalılar Federasyonu Başkanı Halit Oran Zeybekci’ye Manisaspor forması hediye etti. (İHA)