EGE MECLİSİ - AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, “Büyükşehir Belediyesi’nde çalışanların ekmeğine kimse el uzatamaz” dedi.

 

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nı ziyaret eden Zeybekci, başkanlığa seçildiğinde belediye çalışanlarını işten çıkaracağını iddia edenlere yanıt verdi. Zeybekci, “Bazıları herkesi kendi zihniyetinde sanıyor. Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan hiçbir kardeşimizin işiyle ilgili endişesi olmasın. Kimsenin ekmeğiyle oynamayız, kimseyi mağdur etmeyiz” diye konuştu.

Şoför esnafının sorunlarını dinleyen Zeybekci, “Bu sorunlara mutlaka çözüm bulacağız. İzmir’e şeffaf belediyecilik modeli getireceğiz. Hayata geçirilecek İzmir Platformu ile her sorunun çözümü için oturup birlikte karar vereceğiz” dedi.

Nostaljik fuar canlanacak

İzmir’in eskiden fuarıyla anıldığını, Kültürpark’a festival tadında bir nostaljik fuarı tekrar kazandıracaklarını bildiren Zeybekci, şöyle devam etti:

“İzmir’de ekmeğin büyümesi için ortam yaratılmamış. Yatırımcıyı buraya çekmek için öncelikle altyapı sorunlarını, ulaşım sorunlarını halletmeniz gerekiyor. Projelerimiz İzmir’in kaybettiği zamanı kazandıracak. Kente ilk etapta yapacağımız köprülü kavşak ve battı çıktılarla, oluşturacağımız alternatif yollarla trafik sorununu çözeceğiz. Ayrıca İzmir’e ikinci çevre yolu şart. 7 Şubat’ta bu problemleri giderecek projelerimizi duyuracağız.”

 

Akıllı şehir: İzmir

Ege Ekonomisi Geliştirme Vakfı tarafından düzenlenen Başkanlar Kurulu Toplantısı’nın konuğu olarak oda başkanlarıyla da bir araya gelen Nihat Zeybekci, projeleri hakkında bilgi verdi. Zeybekci, “Akıllı Şehir İzmir” uygulamasını hayata geçirerek, tüm belediyecilik hizmetlerinin dijital ortamdan yapılmasını, sağlayacaklarını belirterek, “Evrak, ruhsat işleri dahil tüm belediye işlemleri dijital ortama taşınacak. Su şebekesindeki yoğunluğun ya da kaçağın da, ulaşımın da takibini bu akıllı sistemden yapabileceğiz. Bizim yönetim anlayışımız, dikte eden değil danışan belediyecilik olacak. Şehri birlikte yönetme hedefindeyiz.” dedi.

Yöneltilen bir soru üzerine, İzmir’in İstanbul’a benzemesine müsaade etmeyeceklerini söyleyen Zeybekci, “Bir santimetrekare yapı yoğunluk artışına dahi izin vermeyeceğiz. Yol haritasını birlikte çizeceğiz, hikayeyi beraber yazacağız. Sivil toplum kuruluşları da İzmir’in hafızası, takipçisi olarak bu işlerin denetimini sağlayacak” diye konuştu.

 

Düğme yanlış iliklenmiş

Esnaf Odalar ve Kefalet Birliği’ne bağlı 50 oda başkanıyla bir araya gelen Zeybekci, İzmir’de sorunların biriktiğini belirterek  “Sorunları biliyoruz ve buna göre projeler üretiyoruz. Şehrimizin alt yapıdan, ulaşımdan, katı atığa, kentsel dönüşüme kadar tüm problemlerini hızlı şekilde çözeceğiz. Türkiye, muasır medeniyet yolunda geride kalmış İzmir’le üç tekerlekli arabaya döner. Onun için hep birlikte şehrimizi 21. yüzyıl Türkiye’sinin vazgeçilmez değeri haline getirmeliyiz.” İfadelerini kullandı.