EGE MECLİSİ - AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Karabağlar'da muhtarlarla buluştu, kahvehaneleri ve esnafları gezdi, ilçede yapımı devam eden kamu yatırımlarını inceledi. Kaya, muhtarlarla buluşması esnasında kendisini arayan Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu'ndan da ilçeye yapılacak spor kompleksinin müjdesini aldı. 2019 yerel seçimleriyle birlikte Karabağlar'ın makus talihinin değişeceğini belirten Kaya, "CHP'li tüm belediyelerde olduğu gibi Karabağlar Belediyesi'nde de vatandaşın taleplerine karşı kulakları duymayan, gözleri görmeyen bir yönetim anlayışı var. 2019'da bu anlayış gidecek, yerine milletine hizmetkar ve şehrine aşık bir anlayış gelecek" dedi. 

 

MUHTARLARLA BULUŞTU

AK Partili Kaya'nın Karabağlar mesaisi ilçedeki muhtarlarla gerçekleşen buluşmayla başladı. Karabağlar'daki mahalle muhtarlarıyla öğle yemeğinde bir araya gelen Kaya, imar barışı ve kentsel dönüşüm başta olmak üzere önemli mesajlar verdi. İmar barışı ile ilgili Karabağlar'daki 35 mahallede toplantılar gerçekleştirildiğini ve vatandaşlara bilgilendirme yapıldığını hatırlatan Kaya, imar barışının tarihi bir fırsat olduğuna dikkat çekti. 

KARABAĞLAR İLKLERİN ADRESİ OLDU

Karabağlar'ın 500 bine yaklaşan nüfusunun olduğunu hatırlatan Kaya, ilçedeki en büyük sorunun plansızlık ve bunun getirdiği çarpık kentleşme olduğunu ifade etti. Yetkisi olmasına rağmen Karabağlar'ın planlarını yapmayan yerel yönetimi eleştiren Kaya, "20 yıldır plan yapmalarını bekliyoruz. Yetki istediler, yetki de verdik. 15 yıl bekledik yapmadın, 5 yıl resmi yetki verdik yine yapmadın. Karabağlar'ın geleceği için kalem oynatmadın. Böyle sorumsuz yerel yöneticilik olmaz. Binlerce insanımız Karabağlar'ın CHP'li Belediyesi'nin keyfini bekledi. Ama gördük ki, bunların iş yapmaya niyeti yok. TBMM Başkanımız Sayın Binali Yıldırım'ın Başbakanlığı döneminde verdiği talimatla Karabağlar'da vatandaşlarımızın istediği çözümü gerçekleştiriyoruz. Ada bazlı imar planları bakanlıkça yapılacak, vatandaşın müteahhitle kendisinin anlaşmasıyla yerinde kentsel dönüşüm gerçekleşecek. Buna Salih Omurtak Mahallesi ile başlıyoruz. Her şeyi şeffaf, vatandaşın istediği şekilde yapıyoruz. Türkiye'de bu şekilde kentsel dönüşüm modelinde ilk adres Karabağlar oldu. Yine Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesi de halen Karabağlar'da devam ediyor. Kentsel Dönüşüm esasında yerel yönetimlerin yapması gereken bir konudur. Ama CHP'li belediyelerin tavrı ortada. Vatandaşlarımızı onların istismarına kurban edemezdik. Çünkü bu konu siyasi bir konu değil, sosyal bir konudur" şeklinde konuştu. 

 

KARABAĞLAR'A HİZMET YAĞMURU

Karabağlar'da Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Kaymakamlık Hizmet Binası arasında kalan 31 dönümlük alana 4 adet okul yapılacağının müjdesini veren Kaya, bu alanda ilçeye bir de Kent Meydanı kazandıracaklarını söyledi. Poligon Mahallesi'nde bulunan Deniz Kuvvetleri'ne ait 14 dönümlük bir arsanın da Milli Eğitim'e verileceğini ifade eden Kaya, buraya da eğitim kampüsü yapılacağının bilgisini verdi. Kaya, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın söz verdiği millet bahçelerinden birisinin de Karabağlar'a yapılacağını söyledi. Karabağlar'ın üniversite kampüsüne kavuşacağını, CHP'lilerin istememesine rağmen 'üniversite kenti' olacağını belirten Kaya, "Biz Karabağlar'ın potansiyelini ortaya çıkarmak istiyoruz. Karabağlar'daki hiçbir problemin kaynağı merkezi hükümet değil. Bütün problemlerin kaynağı CHP'li yerel yönetim. Bunlar Karabağlar'ı varoş görüyorlar, bu güzel ilçeye hiçbir şeyi yakıştıramıyorlar. İşte, biz Karabağlar'ı üniversite kenti yapmak istiyoruz, onlar ise buna karşı çıkıyor. Bütün bunlara rağmen biz Karabağlar'a hizmet etmeye ve bu güzel ilçenin makus talihini değiştirme yönünde çalışmaya devam edeceğiz" dedi. 

TOPLANTI ESNASINDA BAKAN İLE GÖRÜŞTÜ, MÜJDEYİ ALDI

Muhtarlarla buluşması esnasında Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu tarafından telefonla aranan Kaya, Karabağlar Kentsel Dönüşüm Alanı içerisinde yapılacak olan İzmir'in en büyük spor kompleksinin imzalarının atıldığının müjdesini aldı. Bakan Kasapoğlu'nun verdiği müjdeyi muhtarlarla paylaşan Kaya, "Sayın Bakanımızla dün bu konuyla ilgili görüşmüştüm. Bugün bana geri döneceğini söylemişti. Şimdi sizin yanınızda tevafuk oldu, imzayı attığını ve Karabağlar'ın bu büyük spor kompleksine kavuşacağını söyledi. Karabağlar'ımıza hayırlı ve uğurlu olsun" dedi. 

GENÇLİK MERKEZİ'NDE SONA GELİNDİ

Karabağlar'daki programları çerçevesinde, Yunus Emre Mahallesi'nde yapımı süren Gençlik ve Spor Merkezi'ne de giden Kaya, tesisi dolaştı. Kompleks içinde bulunan spor salonu, jimnastik salonu ve ofisleri gezen Kaya, merkezin inşaatının kısa zaman içinde tamamlanacağının müjdesini verdi. (AK Parti Basın Bürosu)