AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, Behçet Uz Çocuk Hastanesi Nefroloji Servisi ve Genetik Hastalıkları Tanı Merkezi'nin açılışını yaptı, inşaatı devam eden Bornova Devlet Hastanesi'ni ziyaret etti, hastanenin nisan ayı başında açılacağını söyledi. Sürekli, ayrıca Bornova Küçük Park’ta esnaflarla biraraya geldi, AK Parti Gençlik Kolları toplantısına katıldı. Sürekli, burada yaptığı konuşmada, gençlerden 18 maddelik Anayasa değişikliğini halka çok iyi anlatmalarını istedi. Seçilme yaşının 25'ten 18’e düşürüldüğünü ifade eden Sürekli, şöyle konuştu: 

“Gençlere siyaset alanı açılacak. Seçme ehliyetine sahip olan seçilme ehliyetine de sahip olacak. Gençlerin bakış açısı siyasete daha fazla yansıyacak. Siyasete hareket gelecek. Gençler erken yaşlarda siyasi tecrübe sahibi olacak. 'Yasama pasifleştiriliyor, yasama ortadan kaldırılıyor' diye bir iddia var. 

Bunu asla kabul etmiyorum. Türkiye’nin istiklali, istikbali ve istikrarı için güçlü yasama güçlü yürütme ve güçlü yargı için biz bu değişikliği yapıyoruz.  Türkiye’nin hızlı bir şekilde yol kat etmesi için bu değişikliğin yapılması şarttır. Biz, güçlü yürütme güçlü yasama ve güçlü yargıyı istiyoruz. Önerdiğimiz anayasa değişikliği bunu getiriyor. Cumhurbaşkanlığı sistemi kesinlikle güçler ayrılığını da  beraberinde getiren bir sistemdir."