Referandumda 'hayır' için bir şeyler yapmak isteyen gönüllü kadınları biraraya getirerek saha çalışma ekibi kuran CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, ekibiyle beraber köylere giderek kapı kapı Anayasa değişikliğinin neler getireceğini ve neler götüreceğini anlatıyor. Bu hafta Menderes'in köylerini gezen Bakan ve ekibi, Selçuk, Torbalı, Kiraz ve Ödemiş ilçelerinin köylerinde 'hayır'ı anlatmaya devam edecek. Vatandaşın 'artık dur' diyeceğini öne süren Bakan, "Kampanya araçlarımıza saldırılar oluyor, Anayasa değişikliğini konuşacağımız paneller iptal ediliyor, 'hayır' diyen herkes öyle ya da böyle bir şekilde engellemeyle karşılaşıyor. Ancak nafile. Vatandaş her şeyin farkında ve bu kötü gidişata 'artık dur' diyecek. Bizler, bu ülkenin ve çocuklarının geleceğinden endişe duyan vatanseverler olarak yollardayız; köy köy, mahalle mahalle umudu örüyoruz" dedi.

 

"REFERANDUM VATANDAŞIN GEÇİM DERDİNE ÇÖZÜM SUNUYOR MU?"

Referandumun Türkiye'nin 'geçim derdi' ve 'güvenlik' olmak üzere iki temel sorununa çözüm sunmadığını belirten Bakan, şöyle konuştu: 

"Türkiye'nin parlamenter sistemin değişmesiyle ilgili bir gündemi yokken, birden önümüze Başkanlık Sistemine geçiş için bir Anayasa değişikliği getirdiler. Ülkemizin ve milletimizin temel iki sorunu var: Güvenlik ve geçim sıkıntısı. Bugün ülkemiz üç koldan terör örgütleriyle mücadele etmeye çalışıyor. PKK'sı ayrı, IŞİD'i ayrı, FETÖ'sü ayrı. Ülkedeki güvenlik sorunu çözülemediği sürece ne vatandaş kendisini güvende hisseder ne de ekonomi düzelir. Yatırımcı önce 'ülkede güvenlik var mı' diye bakar. Hiçbir yabancı yatırımcı güvenliği ve bağımsız bir yargısı olmayan ülkeye gidip de yatırım yapmaz. Diğer yandan işsizlik son 7 yılın en yüksek seviyesine çıkmış. Kadınlar mutfak alışverişi için pazara markete gidemez hale gelmiş. Biz soruyoruz; bu referandum, bu Anayasa değişikliği metni, bu sorunlara bir çözüm sunuyor mu? Hayır sunmuyor."

Öte yandan CHP Genel Merkezi tarafından Bayburt, Tokat ve Düzce illerinde seçim çalışması yapmak üzere görevlendirilen Bakan, önümüzdeki hafta belirtilen illere gidip 'hayır'ı anlatacak.