Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, 2009-2014 dönemi Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Taran Gelecek Partisi'ne katıldı. Gelecek Partisi Genel Merkezi'nde Dr. Hakan Tartan'a parti rozetini Genel Başkan Ahmet Davutoğlu taktı. 

Hakan Tartan kimdir?

Tevfik Fikret Lisesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi'ni bitirdi. Aynı üniversitede Sosyal Politika, Sosyal Diyalog ve AB Uygulamaları konusunda yüksek lisans ve doktora yaptı. Çeşitli gazetelerde muhabirlik, yöneticilik ve yazarlık görevlerinde bulundu. 1992'de yeniden açılan CHP'ye İzmir'de kurucu oldu ve yönetimde yer aldı. 1995 ve 1999 yıllarında gerçekleşen genel seçimlerde iki kez İzmir'den milletvekili seçildi, 20 ve 21. Dönem İzmir Milletvekilliği, TBMM başkanlık Divanı İdare Amirliği ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yaptı.

2009 Türkiye yerel seçimlerinde CHP’den Konak Belediye Başkanı seçildi. Bu görevi 2014 yılana kadar sürdürdü. Dr. Hakan Tartan, üniversitelerde ders vermeye devam etmektedir. Halkevleri anlayışı ile hizmet veren TÜLOV Vakfı'nın Kurucu Başkanıdır. Evli ve iki çocuk babası olup, Fransızca ve İngilizce bilmektedir.