Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, İslam Dünyası Yükseköğretim Alanının Oluşturulması Toplantısı'nın açılış oturumunda konuştu.Erdoğan konuşmasında YÖK'e çağrıda bulunarak "yardımcı doçentliğin" gözden geçirilmesini ve gerekirse kaldırılmasını talep etti.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, İslam Dünyası Yükseköğretim Alanının Oluşturulması Toplantısı'nın açılış oturumunda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Müslümanlar ancak kardeştir. Mesafelerin bizi birbirinden koparmasına asla izin veremeyiz. Son zamanda yaşanan hadiselerin aramıza yeni bariyerler ördüğü bir gerçektir. Hafta sonu Körfez turuna çıkışımızın sebebi işte oradaki bariyerler sebebiyle. 3 kardeş ülke... Biz bu hallere neden düştük. Bunlar bizi üzüyor" dedi.

"MESCİD-İ AKSA'NIN ONURUNUN KORUNMASI TÜM İSLAM ALEMİNİN GÖREVİDİR"

Çözüm yollarına gitmeyip etrafımıza birilerini alarak her hangi bir kardeşimizi köşeye sıkıştırmak bize yakışan bir şey değil. Bizim her zamankinden daha fazla kardeşliğe ihtiyacım var. İslan dünyasının çatışmalarla gündemde olması çok acı. İşte Suriye, işte Irak, ölen kim Müslüman, öldüren kim müsveddeler... Suriye'de ve Irak'ta şehirler enkaz yığını haline geldi. Barışın simgesi Kudüs saldırılar karşısında direnyeme, ayakta kalmaya çalışıyor. Müslümanların güçsüzlüğünden parçalanmışlığından cesaret alan İsrail yönetimi her gün yeni bir uygulama ile Kudüs'ü tahribe yöneliyor. Hiç kimse bizden bıkkınlık derecesinde bu iki yüzlülüklere sessiz kalmamızı bekleyemez. İlk kıblemiz Mescidi Aksa'nın onurunun korunması tüm İslam aleminin görevidir. Bölgedeki tüm inanç mensuplarının huzurunu arzu ediyoruz. İstanbul'umuzda Sinagoglar, Havra'lar var... İbadethaneleri ve Musevileri biz güvence altına almamız lazım. Bu güvenceyi sağladılar.

EN BÜYÜK GÖREV ÜNİVERSİTELERİMİZE DÜŞÜYOR

Soran, sorgulayan bir nesil yetiştirmekte gereken başarıyı gösteremediğimizde, ortaya geçici heveslerin peşinde koşan bir nesil çıkıyor. Bu bakımdan en büyük görev üniversitelerimize düşüyor. 

Üniversitelerimiz arasında tecrübe paylaşımını ve öğrenci hareketliliğini artırmamız gerekiyor. YÖK Başkanımızdan 'Mevlana' programını 'Erasmus' benzeri bir program haline dönüştürmesini rica ediyorum. Değişim programının sadece bununla sınırlı kalmaması ve ortak diploma programlarının da devreye alınması şarttır. Hala YÖK'ün 250'ye aşkın ortak diploma programı bulunuyor. YÖK Başkanımızdan ricam, en az 15 üniversitemizin, lisans, yüksek lisans ve doktorada ortak diploma çalışmasını başlatmasıdır.

YÖK'E YARDIMCI DOÇENTLİK ÇAĞRISI

Allah aşkına şu yardımcı doçentlik olayı nedir ya, bunu gözden geçirin. Dünyanın kaç yerinde var bunu da söyleyin. Pek görmüyorum. Bunu birileri birilerini oyalamak için yapmışlar. Bizim hocalara ihtiyacımız var. En parlak beyinlerimizi Batılı eğitim kurumlarına kaptırıyoruz. Gençlerimiz giderek artan oranda Batı'ya yöneliyor.(Milliyet)