Okuyucularımdan biri yazmış. ‘’Siz ayıplı mal ve hizmetleri afişe ediyorsunuz. Bunu da diğer ev kadınlarına hatırlatın’’ diye…
 
Okuyucum, bulaşık makinası bozulunca, servisi arar. Gelen uzman teknisyenler, bir bakışta makinanın sorununu anlarlar.
 
Makinanın ana kartı, yani beyni gitmiş. 500 – 600 lira tutar, iyisi mi bunu atın yenisini alın’’
 
Okuyucum çaresiz kabullenir ama parası olmadığından uzunca bir süre bulaşıkları eliyle yıkamaya başlar.
 
Bir süre sonra evine gelen yardımcısı:
 
‘’Abla iyice sağına soluna baktın mı’’ diyerek makinayı cekerek arkasına bakmak ister. Bir de ne görsün? Makinanın prizin yanmış kömür olmuş, fiş de prize sıkışmış.
 
Priz değişir, makine tıkır tıkır.
 
….
 
Ben de, birkaç yıl önce İzmir’den İstanbul’a taşınmam sonrasında Siemens marka klimamı servisini çağırarak monte ettirdim. Borusu eskimiş, gazı kaçmış. Hepsini yenilediler, kapı gibi bir garanti belgesi verdiler. Karşılığında yüklüce bir bedel ödedim.
 
2 kış geçip yaz geldiğinde, klima çalışmadı. Gelen servis önce bana : ‘’Şanslısınız. Garanti kapsamındasınız’’ diyerek malzeme tedariki için evden ayrılıp gün verdiler. Sonra da merkezden daha yetkili birileri bunu ücretsiz karşılamayacaklarını bildirdiler. Sorun ‘’Dış etkilerden’’ kaynaklanmış. Bir kez daha 500 Tl istediler.
 
İç etkilerden arıza nasıl olur sizce dedim, ters bir yanıt aldım.
 
Koskoca Siemens!
 
Çevreden bir klimacı buldum. 200 Tl ye tamir ederken, daha önceki montajı yapan uzman yetkililerin, hatalı bağlantı yapmış olduğunu söyledi.
 
Ben onun yalancısıyım.