Aydın'da otlak arazilere gerilen ve hayvanlara zarar vermeden kontrol altında tutulmasını sağlayan elektrikli teller, çobanlarında işlerinin azalmasına neden oldu.
Teknolojinin gelişmesiyle birlikte birçok meslek dalı yerini makinalara bırakmasıyla beraber, bazı meslekler tamamen biterken, bazılarında da büyük azalmalar yaşandı. Hayvancılığın en önemli unsurlarından olan çobanlar, sürünün birbirinden ayrılmaması ve dışarıdan gelen tehlikeli saldırıların yaşanmaması adına sürünün yanında bulunuyor.
Bazı sürü sahipleri son zamanlarda, bu durumlar için farklı yollar deniyor. Aydın’da, içerisinde büyükbaş hayvanların bulunduğu otlak arazinin etrafının elektrikli tellerle çevrildiği görüldü. İçerisinde düşük amper elektrik bulunduran teller, sürekli olarak değil kesik bir şekilde akım vererek, canlılara zarar vermeyip, sadece irkilerek geri çekilmesini sağlıyor. Bu yöntem içerideki canlıların dışarı çıkmasını engellerken, dışarıdan gelecek saldırıları da önlüyor.(İHA)
Teknoloji çobanları işsiz bırakıyor
Aydın'da otlak arazilere gerilen ve hayvanlara zarar vermeden kontrol altında tutulmasını sağlayan elektrikli teller, çobanlarında işlerinin azalmasına neden oldu.
Yorumlar
Trend Haberler
İzmir’de feci kaza: 1 ölü, 1 yaralı
İzmir'de miras için ailesini katletmiş!
Manisa'da ameliyat yaptığı sırada kalp krizi geçiren doktor hayatını kaybetti
Hayatın Koordinatları ve Haritacılık Sosyolojisi!
İzmir'de kış destek paketi ve nakdi yardım
İzmir'de metro vagonu raydan çıktı
Yunanistan ve Türkiye: Karşılaştırmalı bir inceleme
Didim'in sultanları deplasmandan galibiyet ile döndü
Manisa'da defalarca bıçaklanan kadın dehşet anlarını anlattı
İzmir'de barajlar boşaldı; su kesintileri artık her gün uygulanacak





