Denizli’de son yılların en kurak kışı nedeniyle erkek uyanan meyve ağaçlarında zarara eden olan donun ardından bu kez de dolu hasarı yaşandı. Fındık büyüklüğünde meydana gelen şiddetli dolu yağışı meyve ağaçlarında kayba neden oldu.
Denizli’de yaşanan son yılların en kurak ve sıcak kış mevsiminin ardından, meyve ağaçları bu yıl mevsim normallerine göre daha erken uyandı. Nisan ayı başında etkili olan zirai don hadiseleri yurt genelinde olduğu gibi Denizli’de de başta meyve ağaçları olmak üzere etkili arazilerde hasara yol açtı. Don zayiatının yaralarını nasıl saracağını bulmaya çalışan üreticileri bu kez dolu yağışı vurdu.
Meteorolojinin günler öncesinden bugün için uyarısını yaptığı şiddetli sağanak yağış, yüzünü doluyla birlikte gösterdi. Öğle saatlerinde aniden bastıran şiddetli dolu, yağışa hazırlıksız yakalananların günlük yaşamlarını olumsuz yönde etkiledi. Yaklaşık 10 dakika devam eden yağış nedeniyle cadde ve sokaklar ile araçların üzerlerinde dolu birikintileri oluştu.
Fındık büyüklüğünde düşen dolu nedeniyle, yeni meyveye dönen ağaçların yaprakları ve meyveleri yerlere döküldü. Zirai don olaylarının ardından bu kez de dolu hasarıyla karşı karşıya kalan üreticiler, yeni üretim sezonu daha başlamadan sıkıntılı günler yaşamaya başladı. (İHA)
Üreticiyi donun ardından dolu vurdu
Fındık büyüklüğünde yağan dolu meyve ağaçlarında zarara neden oldu.
Yorumlar
Trend Haberler

İzmir'de feci kaza: 1 ölü, 1 yaralı

İzmir'de kontrolden çıkan tır yan yola uçtu: 2 araç ezildi

İzmir'de pikap ile elektrikli bisikletin çarpıştığı kazada 2 kişi öldü

Manisa'da kocası tarafından tüfekle vurulan kadın hayatını kaybetti

İzmir’deki elektrik faciası davasında 30 sanığa hapis cezası

Manisa'da öğrenci ve akrabalarından öğretmene çirkin saldırı

Okuldan eve dönmeyen Efna'dan 6 gündür haber alınamıyor

İzmir'de 50 yıl sonra aynı sıralara tekrar oturdular

Anne ve kızı sobadan sızan gazdan zehirlenerek öldü

Denizli'de 7 yıl sonra yine kayboldu