CUMHUR İttifakı Karabağlar Belediye Başkan Adayı AK Partili Bilal Doğan, Karabağlar'da yaşayan engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştıracak projeleri hayata geçireceğinin sözünü vererek, BeyazAy Derneği ile 'Engelliler için Erişilebilir Kent Protokolü'nü' imzaladı.

Cumhur İttifakı Karabağlar Belediye Başkan Adayı AK Partili Bilal Doğan, imzaladığı 'Engelliler için Erişebilir Kent Protokolü' ile kentsel hizmetlerin, altyapının planlanması süreçlerinde engelli örgütlerinin temsil hakkını da güvence altına aldı. Yaşanabilir bir Karabağlar'ı yeniden oluşturmak için çalışacaklarını söyleyen Doğan, "Karabağlar'da vatadanşlarımız mutlu, huzurlu ve keyif alarak yaşayabilmeli. Engelli dostlarım da bu bölgede birçok sıkıntı yaşıyor. Modern yerlerde engelliler için çalışmalar yapılıyor fakat çoğu bölgede engellilere yardımcı olacak projeler gerçekleştirilmemiş. Eğer 31 Mart itibariyle göreve gelirsek yapacağımız bütün projelerimizde engelli vatandaşlarımızı dikkate alacağımızın sözünü veriyorum. 'Engelsiz İlçe' başlığı altında hemşehrilerimizin isteklerini yerine getirerek onların zorlanmayacağı ve rahatça yaşayabilecekleri Karabağlar'ı inşa edeceğiz. 500 bin kişilik nüfusa sahip Karabağlar'da engelli vatandaşların sayısının da oldukça fazla olduğunu hepimiz biliyoruz. Bir çok zorluklarla karşılaşan bu arkadaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak belediyenin görevi olmalı ve yapacağız projelerde empati yaparak projelerini hayata geçirilmeli. Onların fikirleri doğrultusunda projelerimizi hayata geçireceğiz" diye konuştu.

'ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZ EVE HAPSOLMAYACAK'

Engelli vatandaşların tek tek sorunlarını dinleyerek sohbet eden Doğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Engelli vatandaşlarımızı sosyal hayatın içine daha çok dahil etmeliyiz. Açacağımız kurslarla birlikte meslek eğitimi verip hem onların maddi kazanç sağlamalarına olanak sağlayacağız hem de keyifli vakit geçirebilecekleri zamanı yaratmış olacağız. Engelli dostlarımızın evlere hapsolmasına kesinlikle karşıyım. Onlara istihdam sağlayıp, sosyal ve kültürel anlamda faaliyetlerle 'Engelsiz Karabağlar"ı birlikte yöneteceğiz."

'ENGELLİLER İÇİN SPORUN MERKEZİ KARABAĞLAR OLACAK'

Karabağlar'da engelli vatandaşlara daha önce müjdesini verdiği engelli kapalı spor kompleksini de hatırlatan Bilal Doğan, "Yapacapımız spor kompleksini her kente örnek olacak düzeyde inşa edeceğiz. Engelli hemşerilerimiz bu spor kompleksi ile birlikte Karabağlar'da keyifli bir şekilde yaşayacak. Tesiste bütün spor dalları yapılabilecek ve bunun birlikte genç engelli kardeşlerimize de eğitimler vererek milli sporcular yetiştireceğiz. Karabağlar'da milli sporcularımızı yetiştirdikten sonra engelli olimpiyatları merkezi projemizi de devreye sokarak engellilerin spor denilince ilk akla geleceği ilçeyi yaratmış olacağız. Engelli Olimpiyatları Merkezi ile birlikte önemli organizasyonlara ev sahipliği yapmayı hedefliyoruz" dedi.