EGE MECLİSİ - Yılan hikâyesine dönen Karşıyaka Stadı tartışmaları sürüyor. Geçtiğimiz günlerde alevlenen siyasi tartışmaya bu defa da MHP Karşıyaka ilçe başkanı Akif Yılmaz da dahil oldu. Kocaoğlu Mahkemeye vermedik diyor, AKP bürokrasisi verdi diyor biz hangisine inanacağız diyerek Karşıyaka Spor Kulübünü ziyaret eden Yılmaz, Asbaşkan Av. Onur Keleş’i ziyaret eti.


Büyükşeh'irin Açtığı Dava Var
İkili önce stadın şu anki durumunu yerinde inceledikten sonra, İzmir Büyükşehir Belediye Belediyesinin mahkeme girişimi üzerinde konuştu. Asbaşkan Onur Keleş, “Stadımızın yapım çalışmaları ile ilgili tartışmalar hala sürüyor. Bu da camiamıza zarar veriyor. Ne yazık ki stadımız mahkemeye verilmiş verilmemiş tartışması Karşıyakamız’ı zor duruma düşürüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesinin Ankara 18. İdare Mahkemesinde açtığı bir dava var. 2014/1430 sayılı bu dava şu anda Danıştayın 13. Hukuk İdaresinde sürüyor.” Açıklamasını yaparken, Akif Yılmaz da “ mesele Karşıyakamız’a hizmet meselesidir. Anlaşılıyor ki AKP ve CHP cenahı nereyi temsil ederse etsin. Hizmet yapmamakta sözleşmişler.”



Karşıyaka Onurunu İstiyor
“Biz Karşıyakalıların isteği açık ve net, biz stadımızı istiyoruz, biz onurumuzu istiyoruz. İstiklal Savaşımıza bile adına yazdıran bu kulübe bunu reva görenleri de kınıyorum. Yüz yılı aşmış KSK çınarı hak ettiğini alacaktır. Biz karlılığımızı ortaya koyuyor ve stadımızı yaptırmak için savaşıyoruz. Yıktığınız stadımızı yapmalılar. Eğer yapmayacaklarsa şunu bilsinler ki biz Karşıyakalılar sırtımızda taş taşır yine de o stadı yaparız. ” dedi.