Türk tiyatrosunun büyük üstadı, aydınlanma ve demokrasi mücadelesinin simge isimlerinden Müjdat Gezen Güzelbahçe’ye geliyor. 

Güzelbahçe Genco Erkal Açıkhava Tiyatrosu’nda usta sanatçının yaşamını anlatan belgesel gösterimi yapılacak, ardından usta sanatçı ile söyleşi gerçekleştirilecek. 25 Ağustos Perşembe saat 20:30’da başlayacak etkinliği, Gazeteci Gökmen Ulu moderatörlük edecek. 

Profesyonel sanat yaşamının 62. yılını dolduran Müjdat Gezen’in hayatı belgesel oldu. Usta sanatçının mesleki nitelikleri ve karakteristik özellikleri üzerinde durulan belgeselde Müjdat Gezen’in bilinmeyen ve etkileyici yönleri de gözler önüne seriliyor. Yıldızlar geçidine sahne olan Gökmen Ulu imzalı belgeselin anlatıcıları arasında şu isimler yer alıyor. Alper Kul, Barış Dinçel, Cem Yılmaz, Celal Ülgen, Cüneyt Arkın, Çağlar Çorumlu, Demet Akbağ, Dolunay Soysert, Erkan Can, Emre Kongar, Erol Evgin, Ezgi Mola, Gonca Vuslateri, Günay Karacaoğlu, İlker Ayrık, İlker Başbuğ, Kandemir Konduk, Mustafa Alabora, Perran Kutman, Savaş Dinçel, Şebnem Bozoklu, Şevket Çoruh, Temel Gürsu, Tınaz Titiz, Türkan Şoray, Türker İnanoğlu, Orhan Aydın, Özden İnönü Toker, Uğur Dündar, Yasemin Yalçın, Yıldız Kenter, Zülfü Livaneli.

Müjdat Gezen Söyleşisi
Belgesel gösteriminin ardından söyleşi başlayacak. Gökmen Ulu’nun modere edeceği söyleşide Müjdat Gezen etkinliğe katılan yurttaşların sorularını da yanıtlayacak. 62 yıldır Türkiye’nin yüzünü güldüren Müjdat Gezen ve her zamanki gibi güldürürken düşündürecek. Güzelbahçe Belediyesi’nin organize ettiği kültür etkinliği ücretsiz gerçekleştirilecek.