Bir süredir yoğun kitap çalışmalarım ve projelerim için ortalarda yoktum. Ya da öyle sanılıyordu. Oysa buradaydım, geri dönmedim ve sizler gibi birisi olarak bu güzel şehrin içindeydim. Yani İzmir’de.
 
Bu kente verilebilecek güzel bir hediyedir aslında burada çalışmak. Bir İzmirli hekim, yazar, meslek tarihçisi ve etik uzmanı olarak bununla gurur duyuyorum. Her zaman doğru ve belli bir çizgiden ayrılmadan, gerçeklerden yana olarak hizmet etme sevgisiyle dolu bir yaşamın içindeyim.
 
2021 yılında tıp tarihi, etik, ahlâk, felsefe ve hukuk alanları harmanında kitaplar yazma hedefine başladım. Bunlardan ilki Ağustos 2021’de okuyucuyla buluştu. “Değişim Bizde Başlar”
 
Şimdi bir kitabın taslak halini köklü bir yayıneviyle paylaşmış durumdayım ve sanırım ki basıma hazırlık aşamaları 2022 yılını bulacak. Ancak çok uzun zaman almayacaktır, merak etmeyin. Kitabın ismini ve yayınevi künyesini kısa bir zaman içinde sizlerle paylaşacağım. Sırada bir tanesi çeviri olan iki kitap daha var. Bu kitap yazma projelerini hızlandırmamın sebebi bu ketin bir yaşayan üyesi olarak ona vefa borcumu yerine getirmek istememdir. Kısa bir süre sizlerden ayrı kaldık. Kötülerin ve yanlış işler yapanların sevincini yarıda bırakarak, doğrunun ve gerçeğin ışığını etik ve ahlâki bir düzlemde yaymak adına yine sizlerleyim.
 
Bütün ayrılıklar kısa olsun isteriz. Ancak kimi zaman buna engel olunamıyor bazı sebeplerle. Çalışma ve kendi alanınızda verimli olma güdüsü bunun önemli bir etkisidir. Daha güzel haberlerle, yakın bir zamanda yeni çalışmalarla sizlerle birlikteliğimiz sürecektir.
 
Bu kentin düşünce ve kültür dünyasına hizmet eden bir fert olarak çalışmalarımın takdir görmesini ya da bir ikbal beklentisini değil, tam aksine bundan yararlanmak isteyen dimağlara seslenmeyi uygun buluyorum.
 
Bunun zamanla anlaşılacağını ve fark edileceğini biliyorum. Siyaset ve politikadan uzak, akademik bir tarzı belirlemiş bir kişi olarak oluşturduğum rol modelimin örnek alınacağına inanıyorum. Aksine siyaset ve politikanın etik ve ahlâkın etkisinde hareket ederek, haklı ve hakkı olana bunu vermesi yolunda ilerlemesini arzu ediyorum. Mevcut durum bu parametreleri göstermese de olumsuzluğa kapılmayın. Yanlış yapanlara, iki yüzlü olanlara, hak etmediği yerde olanlara bir tavsiyede bulunulmalıdır: Artık doğrudan yana olunuz ve hakikatin değişmediğini görünüz! Bu küçük gibi görünen tavsiyenizle bile büyük değişimler oluşturacağınıza inanın.
 
Sevgi, saygı, içtenlik ve sağlıkla kalın.