Türkiye'nin tarım sektöründe önemli bir sorun olarak ortaya çıkan kahverengi kokarca zararlısı ile ilgili bilgilendirme çalışmalarına devam eden Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, bahçelerde denetim gerçekleştirdi.
Sebze, meyve ve çiftçilerin en büyük düşmanı olan "kahverengi kokarca" böceği ile mücadeleye dikkat çeken çeken Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, üreticileri zararlıya karşı uyardı. Gürcistan üzerinden Türkiye’ye giren, Karadeniz başta olmak üzere birçok bölgede görülen kahverengi kokarca böceği, ürün verimliliğe büyük zarar veriyor. Meyve ve sebzelerin yanı sıra ağaçlara da zarar verip, tarımsal üretimin düşmesine neden olan istilacı türlerden kahverengi kokarca böceğine karşı zirai ve kimyasal mücadeleye devam edilirken, farkındalık oluşturmak hedefiyle paylaşım yapan Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, üreticileri kahverengi kokarcaya karşı uyardı. Bu çerçevede Kuyucak’ta bahçelerde inceleme gerçekleştiren ekipler, üreticilere de broşür dağıtarak bilgilendirdi.
Konu ile ilgili Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan paylaşımda “Kuyucak ilçemizde Zeytin hastalık ve zararlılarıyla ilgili arazi ziyaretleri gerçekleştirilerek çiftçilerimize bilgi verildi. Ayrıca kahverengi kokarca zararlısının bilinmesi ve korunma yöntemleri ile ilgili çiftçilerimiz bilgi verilerek liflet dağıtımı yapıldı” ifadeleri yer aldı. (İHA)
Zeytin üreticilerine kokarca bilgilendirilmesi yapıldı
Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, bahçelerde denetim gerçekleştirdi.
Yorumlar
Trend Haberler
İzmir'de 24 bin haneye kahvaltı paketi dağıtımı başladı
İzmir'de genç müteahhidin sır ölümü
Harikalar diyarı Kazdağları beyaz örtüsü ile bir başka güzel
İZSİAD Danışma Kurulu adaylık için Yüksel isminde uzlaştı
Yağmur suları yükseldi, çayda mahsur kalan vatandaşı itfaiye kurtardı
İzmir'de freni boşalan kamyon dehşet saçtı
Manisa'da otomobil elektrik direğine çarptı
Kedisini kurtarmak için alevlerin içine daldı; komşuları güçlükle dışarı çıkardı
1921 Anayasası halen güncel mi?
Dijital Vicdan Muhasebesi





