Ege’nin İncisi olarak bilinen Bodrum; deniz, kum ve güneş üçlüsünün tadını çıkarmak isteyen gezginlerin vazgeçilmez rotalarından biridir. Tarihi dokusu, eğlenceli gece hayatı ve lezzetli yemekleriyle gezginlere unutamayacakları bir tatil vadeden belde, yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktaları arasında yer alır. Yılın her mevsiminde ayrı bir güzelliğe sahip olan Bodrum’da tatil kaçamağına ne dersiniz? Bodrum uçak bileti fırsatlarıyla siz de doğanın ve denizin keyfini çıkarmaya hazır olun! İstanbul’dan Bodrum’a seyahat edecek olan gezginler de İstanbul Bodrum uçak bileti kampanyalarından yararlanarak ekonomik uçuşun tadını çıkarabilirler. Peki, Bodrum’a nasıl gidilir? Bodrum uçak bileti fiyatları nedir? Bodrum’da mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerler nerelerdir? Bodrum’un en popüler lezzetleri nelerdir? İşte, Bodrum’a seyahat edecek gezginlerin merak ettikleri sorular ve cevapları…

Bodrum’a Nasıl Gidilir?

Pegasus’la Bodrum’a seyahat edecek olan gezginler; Adana, Ankara ve İstanbul’dan direkt uçuşlarla Milas-Bodrum Havalimanı’na ulaşım sağlayabilirler. Aktarmalı uçuşlar ise Adana’dan 1, Ankara’dan 4, İstanbul’dan 96 güzergâh üzerinden Bodrum’a ulaşılabilir. Milas-Bodrum Havalimanı ile şehir merkezi arasındaki mesafe 35 kilometredir. Şehir merkezine ulaşmak isteyen gezginler otobüs ve taksileri tercih edebilirler.
İç hatlar çıkışında yer alan HAVAŞ otobüsleri havalimanı, Güvercinlik, Torba Yolu ve Bodrum Otogarı arasında hizmet verir. Otobüs kalkış saatleri havalimanındaki uçuş saatlerine göre belirlenir. Otobüsler trafik durumuna bağlı olarak yaklaşık 35-40 dakikada Bodrum Otogarı’na ulaşım sağlar. Sahil şeridine ulaşmak isteyen gezginler ise bu noktadan  araçla 3-5 dakika içerisinde sahile gidebilirler. Havaalanından şehir merkezine daha hızlı şekilde ulaşmak isteyenler terminal çıkışında bekleyen ve 7/24 hizmet veren taksileri tercih edebilirler. Daha hızlı ve konforlu bir yolculuk isteyenler ise Pegasus’un araç kiralama hizmetini tercih edebilirler. Güncel Bodrum uçak bileti fiyatlarına Pegasus’un internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

Bodrum’da Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerler
Bodrum’u yakından görmek isteyen gezginlerin mevsime bağlı olarak burada yapabilecekleri birçok şey bulunuyor. Su sporu tutkunu olan gezginler sörf ya da yelken aktivitelerine dahil olabilir ya da koylarda güneşin tadını çıkarabilirler. Kültür ve sanat gezisi planlayanlar, Bodrum’daki müzeleri gezebilir ya da Bodrum’un enfes lezzetlerini keşfe çıkabilirler. İşte, Bodrum’a seyahat edecek gezginlerin mutlaka görmesi gereken lokasyonlar…


- Bodrum Antik Tiyatro: Tarihe ışık tutan beldelerden biri olan Bodrum’da tarih meraklıları için oldukça ideal gezi rotaları mevcut. Bodrum Antik Tiyatrosu’da bu gezi rotalarının başında yer alıyor. Anadolu’nun en eski tiyatrolarından biri olan Bodrum Antik Tiyatro, Roma İmparatorluk Çağı öncesi tiyatroların tüm özelliklerini taşıması yönüyle görülmeye değer.

- Tekne Turu: Deniz tutkunlarını heyecanlandıracak aktivitelerden birisi de hiç şüphesiz tekne turlarıdır. Farklı koylarda denize girmek ve farklı plajlarda güneşlenmek isteyen gezginler tekne turlarına mutlaka katılmalı. Bodrum merkezde bulunan günübirlik mavi yolculuk tekneleri; Akvaryum Koyu, Sedir Adası, Poyraz Koyu, Karaada, Meteor, Tavşan Burnu gibi birçok noktada gezginlere yüzme avantajı sunuyor. Unutulmaz bir yaz tatili hedefleyenler, Bodrum’daki tekne turlarına katılmayı da listelerine mutlaka eklemeliler.

- Pedesa Antik Kenti ve Leleg Yolu: Doğa ve tarih tutkunlarının en sevdiği noktalardan biri olan Leleg Yolu, Bodrum’da mutlaka görülmesi gereken rotalar arasında yer alır. Doğa turizmine açılan Leleg Yolu, gezginlere eşsiz manzaralar eşliğinde doğa yürüyüşleri yapma imkanı sunuyor. Pedesa’daki antik kent kalıntıları da, tarih meraklılarının ilgi odağı olmayı başarır.


- Bodrum Deniz Müzesi: Denizciliğe merağı olan gezginlerin çok seveceği lokasyonlardan birisi hiç şüphesiz Bodrum Deniz Müzesi’dir. Bodrum Deniz Müzesi’nde geçmişten günümüze kadar ulaşan birçok belge ve obje sergilenir. Bunun yanı sıra balıkçılık, süngercilik ve tekne konusunda da pek çok araştırma sonucunu bu müzede incelemek mümkün. Bazı dönemlerde müzede denizcilik temalı etkinlikler de düzenlenmektedir.


Bodrum’un Popüler Lezzetleri Nelerdir?
Otlarıyla meşhur olan Bodrum’un esnaf lokantalarında yöresel lezzetlerini deneyimlemek mümkün. Çökertme Kebabı ve Şevketi Bostan Bodrum’da mutlaka denenmesi gereken lezzetlerin başında gelir. Bodrum’a kış mevsiminde seyahat etmeyi düşünen gezginler, beldede birçok mandalina ve limon ağacına denk gelirler. Bu süreçte de birçok mekanın menüsünde yerini alan mandalinalı lezzetlerin tadına mutlaka bakmalısınız. Mandalinalı cheesecake, mandalinalı gazoz ve mandalina lokumu bu lezzetlerden başlıcalarıdır.