İzmir ve diğer Ege Bölgesi illerinde fırtına ve yağışlı günler başlıyor. Perşembe gününden itibaren etkili olması beklenen fırtına ve yağış için bazı Ege illerine meteoroloji tarafından uyarı yapıldı. İşte fırtına ve yağış için yapılan uyarılar:   

Manisa'ya fırtına uyarısı

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından Manisa il geneli için kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı yapıldı.
Meteoroloji 2.Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından yapılan uyarıda şu ifadelere yer verildi: "Manisa il genelinde 17 Kasım Perşembe günü rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa), zaman zaman kısa süreli fırtına (70-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Kuvvetli rüzgarın akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor. Ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır"

Denizli’ye kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı

Denizli ve bölgesinde yarın sabah saatlerinden itibaren etkili olması beklenen kuvvetli rüzgar ve fırtınaya karşı uyarı yapıldı.

Meteoroloji Afyonkarahisar 5. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezinden yapılan son değerlendirmelere göre, yarın sabah saatlerinden itibaren rüzgarın bölgede yer alan Afyonkarahisar, Denizli ve Uşak illerinde güney ve güneybatılı yönlerden kuvvetli, zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediyor.

Bölgede beklenen kuvvetli rüzgar ve fırtına nedeniyle ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı baca zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

Aydın yağışlı havanın etkisine girecek

Uzun süredir yağış almayan illerden birisi olan Aydın, yarından itibaren yağışlı havanın etkisi altına girecek.
Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü’nden alınan verilere göre, Aydın’da yarından itibaren yağışlı havanın etkili olacağı tahmin ediliyor. Aydın’da 4 gün boyunca havanın Çok Bulutlu, Aralıklı Sağanak ve Gökgürültülü Sağanak Yağışlı olacağı, sıcaklık değerlerinin ise mevsim normallerinde seyredeceği belirtildi. (İHA)