CHP 37'nci olağan kurultayına gidiyor. Kurultayın adı:"İktidara Kurultayı"... 25-26 Temmuz'da CHP Kurultay Delegeleri sandığa gidecek genel başkan ve parti meclisi üyelerini seçecek. Asıl yarış  parti meclisi seçiminde yaşanacak. CHP'liler 52 kişiden 1'i olabilmek için ter dökecek.  Yurttaki tüm il örgütlerinden çok sayıda PM adayı var. İzmir'den de sayı fazla. Aday olmak herkesin en demokratik hakkı. 
 
CHP'DE PM NEDEN ÖNEMLİ?
CHP'de Parti Meclisi en üst karar alma organı. En çok öne çıktığı dönem ise yerel seçimler. Belediye başkan adayları PM'nin onayını aldıktan sonra resmiyet kazanıyor.  MYK'dan çıkan bir çok isim PM'den onay alamadığı için aday olamadı. Bu anlamda PM üyeleri seçim öncesi büyük önem taşıyor. Bunun dışında PM üyeliği parti içinde önemli bir ünvan. Parti yönetimi yani MYK bu isimler arasından seçiliyor. 
 
PARTİLİLİK, LİYAKAT VE ÇALIŞKANLIK!
PM üyelerinin büyük ölçüde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesinden çıkması muhtemel görünüyor. Listeyi delecek isimler çıkabilir mi? Son seçimlerde oldu. Tuncay Özkan ve Erdal Aksünger gibi. CHP'yi özümsemiş, mesleğinde liyakat sahibi ve aldığı görevi hakkıyla yapıp çok çalışacak isimler listede olması sadece CHP için değil ülkenin geleceği için önemli. Benim İzmir'den 4 adayım var. 1'i eksi il başkanı. 2'si vekil. Diğeri de tecrübeli eski bir belediye başkanı. Rıfat Nalbantoğlu, Tacettin Bayır, Ednan Arslan ve Mehmet Ali Çalkaya...
 
RIFAT NALBATOĞLU
Nalbantoğlu iyi CHP'lidir. İl başkanlığı döneminde rüştünü ispatladı. Herkes O'nu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in "yol arkadaşı" olduğu  için PM listesine aday olarak yazıyor. Ben buna katılmıyorum. Nalbatoğlu'nin ismi tek  başına PM'ye seçilmesi için yeterlidir. Genel Merkezin Nalbatoğlu'na verdiği ve yerine gelmeyen vekillik sözü belki bu kurultayda PM üyesi olarak vücut bulur. Mülkiyeli Nalbantoğlu,  partili kimliği, liyakatı ve çalışkanlığı ile PM'ye yakışır.
 
TACETTİN BAYIR
Bayır, CHP örgütünün emekçisi... Meşhur sıfatıyla çapacısı... Vefa adamı... İl başkanlığı yaptı. Ön seçimden gelip milletvekili oldu. Siyasetini hep tabana dayandırdı. Hep örgütten ve halktan güç aldı. 2 dönemdir herkesten farklı vekillik yaptı, yapıyor.  Adı hep temiz kaldı. Bu anlamda Kılıçdaroğlu'nun yanında farklı bir yeri oldu. Yerel seçimler öncesi Adana'da aday belirleme sürecinde aldığı önemli rol, Zeydan Karalar'ın aday olmasında ve CHP'nin seçim kazanmasında büyük etken oldu. CHP'nin vekil çıkaramadığı illere gitti çalışma yaptı. 15 yıl sonra Hakkari'ye giden ilk CHP'li milletvekili oldu. Bu çalışmaları parti yetkilisi olarak yapması Bayır'ın en doğal hakkı. Çalışkan, yanlışla işi olmayan, vefalı ve liyakatlı görev adamı Tacettin Bayır PM'ye yakışır. 

EDNAN ARSLAN
Genç, çalışkan ve dinamik. Partinin  gençlik kollarından geliyor. PM'yi girmesi CHP gençliğini heyecanlandırır.  İyi bir örnek oluşturur. Mühendis kimliği ile liyakat sahibi. Vekil Arslan PM'ye yakışır. 
 
MEHMET ALİ ÇALKAYA 
CHP  iktidar olacaksa; bu  yolu son seçilen belediye başkanları açacak.  Pandemi döneminde en büyük ilden en küçük ilçeye kadar CHP'li belediyelerin yaptığı çalışmalar bu konuda büyük umut oldu. Çalkaya, belediyecilik konusunda önemli bir uzman. Hepsinden önemlisi işletme ve yatırım bilgisi ve becerisiyle bir çok belediyeye öncülük yapacak alt yapıya sahip. CHP'de belediyeler arasında iyi bir koordinasyon başarıyı katlayacaktır. Çalkaya bu özellikleriyle PM'ye yakışır...
 
CHP'nin 37'nci Olağan Kurultayı hem CHP'ye hem Türkiye'ye yeni umut olsun. Tüm adaylara başarılar...