Aydın’ın Köşk ilçesinde yaşayan ve “Arı adam” lakabıyla tanınan 41 yaşındaki İsa Süzer’in, arılarıyla kurduğu iletişim görenleri hayrete düşürüyor
Aydın’ın Köşk ilçesine bağlı Güzelköy Mahallesi’nde ikamet eden ancak gezgin arıcı olduğu için ülkenin değişik yerlerinde arıları ile konaklayan İsa Süzer, kendine has yöntemleri ile oğul çıkarıp kovandan kaçan kolonileri topluyor. Çocukluğundan bu yana arıcılık yapan 41 yaşındaki Süzer’in arılarla olan yaşamı görenleri hayrete düşürürken, arı toplama işinin kendisi için sıradan bir iş olduğunu belirtiyor. Genç arıcının görenleri şaşkına çeviren arı toplama yöntemi ise film sahnelerini aratmayacak görüntüler oluşturuyor.
Aynı zamanda baba mesleği olan arıcılığı çocuk yaşlardan bu yana yaptığını belirten İsa Süzer; “Arıların olduğu bölgede çalışırken oğul çıkarıp kovanı terk eden bir koloni geldi. Koloninin beyini aldım. Onu elimde tutunca ana arının peşinden gelen diğer tüm arılar da ana arının salgıladığı koku ile benim vücudumda toplanıyor. Koloninin tüm arıları benim vücudumda toplandıktan sonra bu koloniyi yeni bir kovana yerleştiriyoruz. Yaptığımı işi dışardan görenler şaşırsa da benim için sıradan bir iş. Vücudumda topladığım arılar zaman zaman beni soksa da etkilemiyor” dedi. (İHA)
İsa'nın arılarla iletişimi görenleri şaşırtıyor
Genç arıcının görenleri şaşkına çeviren arı toplama yöntemi ise film sahnelerini aratmayacak görüntüler oluşturuyor.
Yorumlar
Trend Haberler

İzmir'deki yangında evlerin yandığı bölge havadan görüntülendi

Bornova'daki yangın büyüdü, müdahale sürüyor

Fenalaşan arkadaşına müdahale etti, ikisi de kalp krizinden öldü

İzmir Menderes'te 5 mahalle tahliye ediliyor

İzmir’deki yangında 85 yazlık ev küle döndü

İzmir'de direğe çarpan sürücü yaşamını yitirdi

İzmir'de belediye market açtı ürünler kapanın elinde kaldı

Manisa'da bir kişi aracında ölü bulundu

Bornova Yakaköy'de yangın sebebiyle tahliyeler başladı

Şehit albayın acı haberi İzmir'deki baba ocağına ulaştı