Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde taze bağ yapraklarından evlerde salamura yaprak hazırlığına başlandı.
Sarıgöllü ev kadınları üzüm bağlarından sabahın erken saatlerinde topladıkları taze sultaniye üzümü yapraklarından evlerinde kışın tüketilmek için salamura yaprak hazırlığına başladı.
Beşer kiloluk bidonların içlerine ölçülü olarak konulan tuz ve su ile hazırlanan taze salamura yapraklar daha sonra kışın tüketilmesi için gölge bir yerde muhafaza altına alınıyor. Bir yandan kışlık salamura yaprak hazırlığı yapılan evlerde günü birlik taze yapraklar zeytinyağlı iç harcı hazırlanarak yaprak sarması yapılarak evlerde tüketiliyor.
"Aile ekonomisine katkı sağlıyor"
Sarıgöl ve çevresinde kadınlar tarafından toplanan taze bağ yaprakları ise yaprak alımı yapan tüccarlar tarafından kilosu 25-40 liradan alınmaya başlandı. Günlük olarak toplanan ve satılan yapraklar daha sonra yaprak salamura yapılan işletmelere gönderiliyor. Ev kadınları topladıkları taze bağ yapraklarından elde ettikleri gelirlerle aile bütçelerine de önemi bir katkı sağlıyor.
Öte yandan 5 kiloluk plastik bidonlarda Çekirdeksiz Sultaniye Üzüm yapraklarından hazırlanan salamura bağ yaprakları 400 TL'den satıldığı öğrenildi. (İHA)
Manisa'da taze bağ yaprağı alımları devam ediyor
Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde taze bağ yapraklarından evlerde salamura yaprak hazırlığına başlandı.
Yorumlar
Trend Haberler
Manisa’da arıcıların peteklerine eksi 30 derecelik koruma
Balkondan düşen 12 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti
İzmir'de yol kenarında bekleyen motosiklet sürücüsü canından oldu
İzmir'de hafta sonu köyde üzüm festivali var
Manisa'da Kula'da traktör kazası can aldı
Menderes’lerin idamı ve idamları önleme çabaları
Kayıp yaşlı adamdan 5 gün sonra acı haber geldi
Eylülün Hafızası ve Şarkıların Dili
Köyceğiz’de elektrik akımına kapılan esnaf hayatını kaybeti
Fethiye'de baba ve iki çocuğu iş yerinde ölü bulundu





