AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Abdullah Mertoğlu’yla birlikte katıldığı programlarla vatandaşlarla biraraya geldi.

Sabah saatlerinde kanaat önderleriyle kahvaltılı toplantıda buluşan Sürekli, daha sonra Bostanlı esnafını ziyaret ederek sorunları dinledi. Bostanlı Sanayici ve İşadamları Derneği’nde (BESİAD) Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlatan Sürekli, Bostanlı İşitme Engelliler Dayanışma Derneği’nde işitme engellilerin sorunları dinleyerek tek tek not aldı. Son olarak Serinkuyu Mahallesi’nde vatandaşlara seslenen Sürekli, anayasa değişikliğiyle vesayet sistemine son vermek istediklerini belirtti. Sürekli şöyle dedi: 

"Ana muhalefetin iki lafından biri 'rejim değişiyor, ülke elden gidiyor' diyor. AK Parti iktidarı süresince 15 yılda 2 halk oylaması yapıldı. Bunların ikisinde de 'Rejim elden gidiyor, Türkiye bölünüyor' dediler. Allah'a şükür ülkemize hiçbir şey olmadı. Onların söyledikleri yanlarına kar kaldı. Türkiye'yi bölmeye kimsenin gücü yetmez. Burada 79 milyon vatan evladı biriz, beraberiz. Biz birlikte Türkiye'yiz. Cumhuriyet'e el uzatan karşısında bizi görür. Cumhuriyetin niteliklerine asla laf ettirmeyiz. Türkiye rejimini seçmiştir. 1923’te Türkiye 'Cumhuriyet' demiştir. Rejim değişmiyor. Milletin yetkileri millete geri veriliyor. Bu değişiklikle birlikte hem Meclis, hem de hükümet çok daha güçleniyor."(DHA)