SMA Tip 1 hastası Duru Bebek için ailesinin açtığı ‘Duruya Ses Nefes Ol” kampanyasının instagram canlı yayınına katılan İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, İZSİAD yönetimi olarak kampanyaya katkı koyacaklarını, İZSİAD üyelerini ve İzmirli iş dünyasını da bu kampanyaya destek olmaya çağırdıklarını söyledi.

Doğduğu günden beri SMA Tip 1 kas rahatsızlığı ile mücadele veren Duru için bir kampanya başlatan ailesi, instagram canlı yayınında İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt ile Başkan Yardımcısı Ali Talak’ı  ağırladı.

18 milyon TL’lik tedavinin yüzde 37’sini bu kampanya ile topladıklarını ancak kilo sınırı nedeniyle 14 Haziran’a kadar tamamını temin etmek zorunda olduklarını ifade eden Duru’nun ailesi, bu konuda İzmir iş dünyasından destek beklediklerini ifade etti.

“Duru Bebek yaşasın”

İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt ise öncelikle Duru Bebek için şifa dileğinde bulundu. Türkiye’de SMA hastası 3 bin vakanın olduğunu ve bu hastalığın tedavisini Türkiye Cumhuriyeti’nin karşılaması gerektiğini ifade etti.

Ancak kilo sınırı olan bir tedavi yöntemi nedeniyle ailelerin bekleyecek vakitlerinin kalmadığını ifade eden İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, “Bu sebeple İZSİAD yönetimi olarak biz 50 bin lira ile bu kampanyaya katkı koyuyoruz. Üyelerimizin katılımı ile bu rakam çok yukarılara çıkacak. İzmir iş dünyasını ve tüm İzmirlileri de bu kampanyaya katılmaya davet ediyorum” diye konuştu.

“Valilik onaylı kampanya yürütüyoruz”

“Duru’yu yaşatmak için 132 bin kişiden 100 TL istiyoruz” sloganı ile valilik onaylı kampanya yürüten aile, 5 yaşındaki Duru’nun 13.5 kilo sınırını aşmaması gerektiğini söyleyerek, “Duru şuan 12 kilo 750 gram. 14 Haziran’a kadar bu rakamı bulmamız gerekiyor, İzmir olarak Duru’yu yaşatalım. İZSİAD’a ve destek veren tüm yardımseverlere teşekkür ediyoruz” dedi.