EGE MECLİSİ - İzmir'in Buca ilçesinde belediye başkanı seçilen CHP'li Erhan Kılıç, mazbatasını İlçe Seçim Kurulu'ndan aldı. Kılıç, Buca'da yaşayanlara teşekkür etti, ilçeye hizmet etmek için sabırsızlandığını belirtti.

İzmir'in Buca ilçesinin yeni belediye başkanı CHP'li Erhan Kılıç, İlçe Seçim Kurulu'ndan mazbatasını aldı. Buca'ya hizmet etmek için heyecan duyduğunu söyleyen Kılıç, seçim kampanyası sürecine değindi. Kılıç, "Çok zorlu bir süreç geçirdik ve yaklaşık 1,5 ay çok ciddi bir seçim kampanyası yürüttük. Nihayetinde bu bir bayrak yarışıdır. Buca halkı bu görevi bize teveccüh etti" dedi. Belediyelerin siyaset üstü kurumlar olduğunu vurgulayan Erhan Kılıç, "Bu yüzden belediyelerde parti bayrağı bulunmaz. Ben de bu şiarla gece gündüz demeden çalışarak, bütün Bucalı'nın hizmetkarı olacağım. Bize oy vermiş olsun veya olmasın herkese adaletli hizmet götüreceğim" diye konuştu. 

Torbalı'da CHP'li Uygur, mazbatasını aldı

İzmir'in Torbalı ilçesinde, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde, yüzde 52,49 oy oranıyla belediye başkanlığına seçilen Ramazan İsmail Uygur, mazbatasını aldı.

Torbalı'da, 31 Mart Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Seçimleri'nde, 406 sandıkta, 167 bin 879 seçmenden 11 bin 581'i o kullandı. Geçerli sayılan 106 bin 952 oydan 56 bin 137'sini alan 'millet ittifakı'nın CHP'li adayı Ramazan İsmail Uygur, 1 dönem aradan sonra yeniden belediye başkanlığına seçildi. 'Cumhur ittifakı'nın AK Parti'li adayı Adnan Yaşar Görmez'e 7 bin 793 oy fark atan Uygur, bu sabah İlçe Seçim Kurulu'na gidip, mazbatasını aldı. AK Parti'nin, oyların tekrar sayımı için yaptığı itirazın ardından mazbatasını gecikmeli alan Uygur, "Hep birlikte çalışarak kazandık. Bana bu süreçte destek veren herkese teşekkür ederim. En az oy aldığımız mahallede de en çok oy aldığımız mahallede de eşit hizmet anlayışı ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Kentin sorunlarını ve bu sorunların çözümlerini çok iyi biliyoruz. Şimdi daha önce de dediğimiz gibi nerede kaldıysak oradan devam edeceğiz. Torbalı'yı çok güzel bir gelecek bekliyor" dedi.

CHP'li Aksoy Menemen'de mazbatasını aldı 

İzmir’in Menemen ilçesinde 31 Mart Yerel Seçimlerinde Belediye Başkanı seçilen Serdar Aksoy mazbatasını aldı. 

31 Mart Yerel Seçimlerine Millet İttifakı ortak adayı olarak giren ve aldığı oy oranı ile yeni Menemen Belediye Başkanı seçilen Serdar Aksoy’un mazbatası, İlçe Seçim Kurulu Başkanı Betül Coşkun tarafından verildi. 

Mazbatayı alan yeni başkan CHP İlçe başkanlığına giderek partililer ile buluştu. Burada açıklama yapan Aksoy, ”Bugün mazbatamızı İlçe Seçim Kurulundan aldık, Bundan sonra Menemen'de yeni bir dönem ve yeni bir anlayış hakim olacak. Artık Menemen Belediyesi ve Menemen'de 'arınma' dönemi başlıyor. Pazartesi günü Devir Teslim töreni için Cumhuriyet Meydanında Belediyeye kadar yürüyeceğiz” dedi. CHP Menemen İlçe Başkanı Serdar Değirmenci de yeni Başkan Aksoy'u tebrik ederek, başarılar diledi. (DHA/İHA)