1923 ile hesaplaşma hedefinde olan yetmez ama evetçilerden malum biri şu sıralar sahnede yine. 
Cumhuriyete karşı ihanet ve fikir birliği içindeki bu zavallı evetçilere ortaya çıktıklarına göre küçük bir hatırlatma gerekiyor anlaşılan.
*2010 referandumunda 'Evet' kazanmasa Türkiye'de adalet mekanizması bu denli tıkanmaz  ve rejim bu kadar kolay değiştirilemezdi.
*2010 referandumuyla yargı, yargıtay ve HSYK gülen cemaatine teslim edilmeseydi Ergenekon ve Balyoz o dönemde asla yol alamazdı.
*2010 referandumunda 'Evet' kazanmasa ordumuzun kumpasla suçlanan askerleri yerine cemaatçılar, fetöcüler yerleştirilmez fetö de darbe girişiminde bulunamazdı.
*2010 referandumunda liberallerin, yetmez ama evetçilerin önemli katkı ve desteğiyle
'Evet' sonucu çıktı bunlar yanı sıra daha neler neler yaşadı ve halen de yaşıyor bu ülke. 
*Fetö lehine HSYK'nın değiştirildiği 2010 referandumunda Amerika'da yaşayan fetö elebaşısı:
''Ölüleri bile mezardan çıkarıp evet oyu verdirin'' dediğinde yetmez ama evetçiler ve liberaller siyasal İslamcıların yanında yer aldı. Çünkü her iki grubun buluştuğu nokta; 1923 hesaplaşmasıydı...
*Siyasal İslamcılara karşı çıkacağına onların yanında yer alan liberallerin ve yetmez ama evetçilerin bugün acınası durumu söz konusu.
Bunların düştüğü duruma üzülen(!) eski bir AKP'li, katıldığı televizyon programında bakın neler söylüyor:
''İlk yola çıktığımız günden beri bize kredi açan, bizi her platformda destekleyen liberal yazarlar vardı ve bizimle birlikte olmalarına karşın biz bunların hepsinin canına okuduk!..''
Canına okuduk denilen bu yazarların bir kısmı pılı pırtıyı toplayıp yurtdışına kaçtı. Bir kısmı yazı yazamaz oldu ve bir kısmı hapse konup sonra çıkarıldı. Bu hapisten çıkanların ise, şimdilerde artık sesi soluğu bile çıkmıyor!
Büyük kurtarıcı Mustafa Kemal Atatürk'ün şu önemli sözleri hiç unutulmamalı.
''Bu milletin kahramanları kadar hainleri de çoktur...''