Emekli olduktan 26 yıl sonra Ağrı Mesleki Eğitim Merkezinde eğitime başlayan 72 yaşındaki Ağrılı Cezmi Gültekin, hem hayalindeki elektrik tesisatçılığını öğrenip lise diploması almaya çalışıyor hem de azmiyle çevresindekilere örnek oluyor.

Ağrı'da 26 yıl önce emekli olan 72 yaşındaki Cezmi Gültekin, "okumanın yaşı yoktur" diyerek hem hayalindeki elektrik tesisatçılığı mesleğini öğrenmek hem de lise diploması almak için Mesleki Eğitim Merkezinde eğitime başladı.

Abide Mahallesi'nde oturan 4 çocuk, 11 torun sahibi ortaokul mezunu Gültekin, 1996 yılında şoför olarak çalıştığı İl Özel İdaresinden emekli olduktan sonra yıllarca market işletip araç alım satımı işi yaptı.

Marketçilik ve araç alım satım işlerini bıraktıktan sonra reklam tabelaları yapılan iş yerinde çalışmaya başlayan Gültekin, televizyondaki haberleri izlerken Milli Eğitim Bakanlığınca ülke genelinde hayata geçirilen mesleki eğitim merkezlerini fark etti.

Gültekin, bunun üzerine hayalindeki elektrik tesisatçılığı mesleğini öğrenmek ve lise diploması almak amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevlileriyle iletişime geçti.

Görevlilerin desteğiyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki Ağrı Mesleki Eğitim Merkezinde Elektrik Tesisatları ve Pano Montörlüğü Kursu'na katılan Gültekin, haftanın belirli günleri bu merkeze giderek eğitimine başladı.

Çevresindekilerin "72 yaşından sonra iş öğrenip gidip devlet dairesinde mi çalışacaksın" demelerine aldırış etmeyen Gültekin, "okumanın yaşı yoktur" diyerek kurstaki usta öğreticilerden hayalindeki mesleği öğrenmeye çalışıyor.

Şu an 9. sınıf öğrencisi olan Gültekin, 4 yılda tamamlayacağı eğitimini bitirince ustalık belgesi ve iş yeri açma belgesinin yanı sıra lise diploması da alacak.

Haftanın bazı günleri reklam tabelaları yapılan iş yerinde çalışan, diğer günlerde ise meslek eğitim merkezine giden Gültekin, ilerleyen yaşına rağmen hem çalışıp hem eğitimini sürdürerek çevresindekilere örnek oluyor.

Cezmi Gültekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, elektrik tesisatı işine meraklı olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Emekli olduktan 26 yıl sonra şu an çalıştığım reklam panoları yapılan iş yerine gelip gençlerle çalışmaya başladım. Kursta eğitim alıyorum ayrıca bazı günlerde gelip bu iş yerinde çalışıyorum. Evde canım sıkıldığı için işe başladım. Sevdiğim elektrik tesisatçılığı işinde birçok ürünü yapmayı öğrendim. Reklam panolarını, ledlerin yapılmasını ve kaç kilovatta hangi cihaz çalışır gibi konuları öğrendim. Gittiğim kursta gençlerde var. Onlar mesleklerini öğrenip iş sahibi olacak. Mesleki Eğitim Merkezindeki kurslar gençlere ve bize çok fayda sağlıyor." (AA)