EGE MECLİSİ - “20. yüzyılın en etkili asker ve devlet adamlarından Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılsa da fikirleri her zaman bizimle birlikte” diyen Dikmen, mesajında şunları vurguladı:

“Atatürk, Türk devrimidir. Tam bağımsızlıktır. Akıl ve bilim ilkeleri doğrultusunda çağdaşlaşmaktır. Kendi tarihinle beslenmek, diline sahip çıkmaktır. İnsan sevgisi, doğa dostluğu, 'yurtta ve dünyada barış' demektir. Kendi ifadesiyle, 'Bizi yutmak isteyen emperyalizme ve bizi mahvetmek isteyen kapitalizme başkaldırabilmektir.' Kısacası Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti için emperyalizme karşı tam bağımsızlık, geri kalmışlığa karşı uygarlaşmadır.

Mustafa Kemal Atatürk, akıl ve bilimi hedef gösteren ülkenin kalkınması için mücadele veren, eğitimden sağlığa, sanattan ekonomiye kadar Türkiye Cumhuriyeti'ni sağlam temellere oturtan çok büyük bir devrimcidir.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti olarak Atatürk'ün fikirlerinden aldığımız güçle karanlığa karşı her zaman dik duracağız. Silah arkadaşlarıyla birlikte verdiği Kurtuluş mücadelesini kazanarak bizlere çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'ni armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz.”